Als Young Ambassador ben je lid van een groep studenten van diverse nationaliteiten tussen 18 en 25 jaar uit de Belgische conservatoria, hogescholen en universiteiten, die een geprivilegieerde toegang krijgen tot de concerten van het Belgian National Orchestra. Daarnaast ben je bereid advies te geven over hoe we jongeren beter kunnen bereiken via social media en gebruik je je skills om een nieuw publiek te enthousiasmeren. Bovendien denk je ook mee na over nieuwe concepten en formats, want zo houden we de vinger aan de pols. 

 

YOUNG AMBASSADORS 2023 - 2024

Studeer je in België? Ben je gepassioneerd door orkestmuziek? Heb je zin om nieuwe studenten te leren kennen? En kennen social media voor jou geen geheimen? Stel je dan kandidaat om Young Ambassador van het Belgian National Orchestra te worden!


Nadenken over de toekomst van het orkest

Orkesten hebben in Europa een lange traditie: je vindt ze vandaag in nagenoeg alle grote steden. Welke rol moeten deze instellingen echter opnemen in de 21ste eeuw? Hoe moet je omgaan met repertoire? En wat is de beste manier om een jong publiek te bereiken? Om deze en andere vragen te beantwoorden, selecteert het Belgian National Orchestra maximaal 20 Young Ambassadors. Per muziekhogeschool selecteren we maximum twee vertegenwoordigers die willen deel uitmaken van dit project.


Concerten gratis bezoeken en promoten

Enerzijds worden de Young Ambassadors uitgenodigd om gratis een selectie van onze concerten in Bozar te bezoeken. Voor of na het concert staan er ‘meet and greets’ gepland met orkestmuzikanten, solisten en dirigenten. Eventuele acties van Young Ambassadors om medestudenten mee te nemen naar het concert worden ondersteund door gereduceerde ticketprijzen. Aan de Young Ambassadors wordt gevraagd berichten te delen over de beleving en te communiceren voor, tijdens en na het concert via social media.


Reflectiemomenten

Anderzijds wordt in het komende seizoen in korte workshops voor concerten gezamenlijk nagedacht over de programmering en communicatiestrategieën van het Belgian National Orchestra. Wat moet er beter? Wat kan er anders? Aan het einde van het seizoen delen de Young Ambassadors hun bevindingen met elkaar.


Geïnteresseerd?

De sollicitatieperiode voor deelname aan de Young Ambassadeurs 2023-24 is nu gesloten.
We nemen binnenkort contact op met de kandidaten. Aarzel niet om volgend jaar je kans te wagen !

Overzicht programma eerste semester*:

*Onder voorbehoud van wijzigingen


September

Receptie met chef-dirigent Antony Hermus
8.09 Openingsconcert Henderickx & Leif Ove Andsnes plays Beethoven

Oktober

Ontmoeting met een orkestmuzikant
8.10 concert Shostakovich 8 & Lorenzo Gatto plays Saint-Saëns

November

Ontmoeting met geassocieerd dirigent Michael Schønwandt
24.11 concert Nielsen 3 & Tetzlaff plays Sibelius

December

Ontmoeting met pianist Kirill Gerstein
17.12 concert Beethoven 5 & Gerstein plays Bartók

Ontdek hier de video’s die onze Young Ambassadors al hebben gerealiseerd.