Overheidssteun

Het Belgian National Orchestra staat onder het voogdijschap van de Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en de Federale Culturele Instellingen, Hadja Lahbib.

Als culturele instelling wordt het Belgian National Orchestra wordt gesubsidieerd door de federale overheid en gesteund door de Nationale Loterij.

« Bijdragen tot het welzijn van de hele gemeenschap »: zo kan de bedrijfsfilosofie van de Nationale Loterij worden samengevat. Precies in die optiek laat de Nationale Loterij een aanzienlijk deel van haar winst naar de gemeenschap terugvloeien door haar financiële steun aan een brede waaier van projecten op de meest uiteenlopende vlakken: humanitaire aangelegenheden, sociale aangelegenheden, cultuur, sport, wetenschap, enz.

In die context staat cultuur bij de Nationale Loterij hoog in het vaandel. Of het nu gebeurt via subsidies dan wel via sponsoring, elke dag opnieuw werkt de Nationale Loterij mee aan het succes van culturele verenigingen of evenementen: opera, zang, dans, muziek, poëzie, plastische kunsten, concerten, tentoonstellingen, festivals, theater, film, enz., waarbij telkens zeer diverse gegadigden worden aangesproken. En de jongeren onder hen worden beslist niet over het hoofd gezien. Sinds verscheidene jaren ondersteunt de Nationale Loterij het Belgian National Orchestra dat een toonaangevende rol speelt in het Belgisch muzikale landschap. Zo draagt de Nationale Loterij bij tot de artistieke uitstraling van het orkest.

Zowel een dergelijke opdracht van algemeen nut als de omvang van de subsidiebedragen maken van de Nationale Loterij ontegensprekelijk de “grootste mecenas van België”.

Logo - Nationale LoterijCasa Kafka Pictures

 

  
Sommige concerten worden gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.
Tax Shelter.be

Structurele sponsors

  Fieldfisher Logo - Prométhéa       Hôtel Amigo

Media partners

Klara Musiq3La Libre

Knack       Le Vif

 

 

 

Culturele partners

Het Belgian National Orchesta geniet de steun van verschillende partners en sponsoren. Het is dankzij hen dat we meer projecten kunnen organiseren en we kunnen blijven verbeteren in wat we doen. 

In het bijzonder bedanken we volgende culturele partners: 

PBA Charleroi   Conservatoire Royal de Bruxelles         Ostbelgien Festival   IMEP   Festival van Vlaanderen Kortrijk   Ville de Virton

 

Cultuurcentrum Hasselt        Conseil de la Musique     J&M    Jeunesses Musicales   Concertgebouw Brugge

 

30cc - Cultuurcentrum van Leuven   Chapelle Musicale Reine Elisabeth   Het Concertgebouw Amsterdam   de Bijloke   de Singel

 

   KEW  BAM

Commerciële partners

Het Belgian National Orchestra houdt eraan volgende partners te bedanken: 

Coach Partners   www.coachpartners.be
Interparking   www.interparking.com
KPMG   www.kpmg.com
Hilton www.hiltonhotels.com
Pianos Hanlet   www.hanlet.be