Once upon a time... een nieuw muzikaal hoofdstuk voor 2024-2025

Verhalen verbinden en vormen het weefsel van onze cultuur en samenleving. Van sprookjes voor het slapengaan tot politieke toespraken: narratieven zijn de basis van ons collectieve bewustzijn. De bekende historicus Yuval Noah Harari stelt dat de overtuigende kracht van fictie mensen samenbrengt en verenigt. Het is een kracht die ons in staat stelt het buitengewone te bereiken. Geen enkele taal doet dat beter dan die van de muziek.

Het Belgian National Orchestra presenteert haar seizoen 2024-2025 “Once upon a time...”. Heel wat beroemde werken uit de klassieke muziek staan op het programma, zoals de Vierde symfonie van Mahler en de beide pianoconcerti van Johannes Brahms. Daarnaast exploreert ons orkest, onder leiding van chef-dirigent Antony Hermus en met Bob Permentier als intendant, ook nieuwe wegen. Verwacht je aan Belgische premières van componisten zoals Annelies Van Parys, Michael Daugherty, Detlev Glanert en Thomas Adès.

ONTDEK DE KALENDER

Een symfonie van verhalen

Reizend door de landschappen van de symfonische poëzie, van Richard Strauss' epische Ein Heldenleben tot de tijdloze melodieën van Ottorino Respighi's Fontane di Roma, vertelt elke compositie haar eigen verhaal. Nu eens is dat verhaal geïnspireerd door een literair voorbeeld, dan weer vertelt de composities het verhaal van een bepaalde plaats. Van pastorale landschappen tot indrukwekkende grootsteden: het Belgian National Orchestra neemt je overal mee naar toe.

·        04.10.2024, Bozar | FOUNTAINS OF ROME | Respighi & Andrei Korobeinikov plays Grieg

·        18.10.2024, Bozar | SONG OF THE NIGHT | Mahler 7 & Christiane Karg sings Strauss

·        25.10.2024, Bozar | FROM THE SAD YEARS | Dvořák 7 & Liebrecht Vanbeckevoort plays Tchaikovsky

·        06.12.2024, Bozar | HEAVENLY LIFE | Mahler 4 & Regula Mühlemann sings Mozart

·        En nog veel meer...

 

ONTDEK DE KALENDER

 

Een residentie in Bozar maar concerten in heel België

Het Belgian National Orchestra zet zijn residentie voort in Bozar, de vaandeldrager van de Belgische cultuurscène. De majestueuze Henri Le Boeufzaal is de plaats waar we internationale solisten en dirigenten uitnodigen zoals de zussen Labèque, Xian Zhang, Ian Bostridge, Boris Giltburg en Nicola Benedetti. We treden in Bozar ook op met heel wat Belgische kunstenaars zoals Dirk Brossé, Gabriel Hollander en Ilse Eerens.

Daarnaast toeren we rond in België, van Oostende tot Sankt Vith, over Brugge, Charleroi, Namen en Hasselt.

 

Geniet van een keurselectie aan concerten, speciaal voor jou op maat gemaakt en verkrijgbaar aan een voordelig tarief.

BOEK JE ABONNEMENT!

Denken aan toekomstige generaties

Muziek kan bruggen bouwen tussen samenlevingen, door de eeuwen heen. Daarnaast kan muziek ook generaties met elkaar verbinden en inspirerend werken voor kinderen en jongeren. Ontdek alle educatieve projecten van het Belgian National Orchestra, waaronder ook onze zondagateliers, waar ouders en kinderen tegelijkertijd orkestmuziek kunnen ontdekken.

ONTDEK ONZE EDUCATIEVE PROJECTEN

 

FAMILIECONCERTEN 

·        20 & 21.12.2024, Bozar | WINTER CONCERT | A la vie, à la mort / Voor altijd

·        23.02.2025, Bozar | ATELIER OP ZONDAG

·        18.05.2025, Bruges | PETER & THE WOLF LIVE | Film Symphonic with Dirk Brossé

 

Download onze seizoensbrochure en ontdek alle geheimen van het seizoen 2024-2025, Once upon a time…

DOWNLOAD ONZE BROCHURE