Deze maand
mei '20
jun '20
jul '20
sep '20
okt '20
nov '20
jan '21
mrt '21
apr '21
jun '21

Beste muziekliefhebber,

U kan niet naar een concertzaal komen? Dan komen wij naar u!

Onder leiding van onze muziekdirecteur Hugh Wolff brengen we met een groep muzikanten van het Belgian National Orchestra een fragment uit de Egmont Ouverture van Beethoven, onze ‘Symfonie van de Hoop’. Met dit samenspel hopen we u toch weer even in concertstemming te brengen.

In de Coronatijden van onzekerheid en isolement, willen we u de kracht en de schoonheid van muziek laten horen en voelen. “Ons orkest en onze passie voor muziek dragen bij tot de essentie van onze samenleving. Ze laten ons beseffen wat we door nauwe samenwerking en luisteren kunnen bereiken en tot welke wonderbaarlijke meesterwerken we dan in staat zijn.” Hans Waege, intendant

Onze blik op de toekomst is positief. Deze periode laat ons immers ook beseffen wat er echt toe doet. “Ik hoop dat, wanneer dit achter de rug is we elkaar zullen benaderen met een dieper aanvoelen van breekbaarheid, en dat we ons samenzijn, het samenwerken met elkaar, en de inzet voor een gemeenschappelijk welzijn meer dan ooit zullen waarderen.” Hugh Wolff, dirigent

Het geheel is altijd meer dan de som der delen. Wij hopen dan ook dat we u met het bundelen van onze muzikale krachten een steuntje in de rug hebben kunnen geven.

Kent u ook iemand die u extra in de bloemen wil zetten of die een woordje van dank verdient? Geef dan zeker de applaus-fakkel door!

We hopen u gauw weer te zien op één van onze concerten.

Zorg goed voor uzelf en uw geliefden.


De musici en het hele Belgian National Orchestra team

Beste muziekliefhebber,

 

Het is erg stil en leeg geworden in onze vaste residentie de zaal Henry Le Boeuf. We keken er al lang naar uit om u ons boeiend programma te laten beleven, maar in de huidige omstandigheden primeert de gezondheid van het publiek, de werknemers en de artiesten. Daarom worden, in lijn met de strikte instructies van de overheid, alle concerten van het Belgian National Orchestra geannuleerd tot en met 19 april. Wie reeds een ticket heeft betaald wordt persoonlijk gecontacteerd over de terugbetaling of de omruil. We doen ons uiterste best om dit administratief zo vlug mogelijk te regelen. Natuurlijk zouden we het fijn vinden indien u kiest voor een omruil.  Om die manier blijven we elkaar zien en steunt u ons huis in deze moeilijke tijd.  Wij hebben er alvast voor gekozen om onze freelance medewerkers voor deze plots afgezegde producties een eerlijke vergoeding te bieden.,   

Hoe de toekomst er na 19 april uit ziet, weten we nog niet. Het Belgian National Orchestra volgt uiteraard de evolutie van de Coronavirus epidemie en de beslissingen van de overheid op de voet. Aarzel daarom niet om de actuele situatie te volgen op de website van het Belgian National Orchestra

https://www.nationalorchestra.be/ of op deze van BOZAR https://www.bozar.be/nl .

We blijven ook actief op onze social media (facebook en instagram).

We hopen dat u deze bijzondere situatie kan begrijpen. We werken met man en macht aan onze toekomst na de coronacrisis omdat we ons publiek waarderen en u de mooiste concertbelevingen willen blijven aanbieden.

Zorg goed voor uzelf en uw geliefden.


Het team van het Belgian National Orchestra

 

Het Belgian National Orchestra, dat werd opgericht in 1936, is de geprivilegieerde partner van BOZAR.

Sinds 2017 staat het orkest onder leiding van de Amerikaanse dirigent Hugh Wolff. Het Belgian National Orchestra treedt op met solisten van wereldformaat als Vilde Frang, Gidon Kremer en Rolando Villazón. Verder investeert het Belgian National Orchestra in de toekomstige generatie luisteraars en deinst het niet terug voor vernieuwende projecten, zoals met pop-rock-artiest Ozark Henry.

Dit seizoen treedt het orkest op met solisten als Khatia Buniatishvili, Renaud Capuçon, Jonas Kaufmann, Nelson Freire, Steven Isserlis, Michelle DeYoung en Branford Marsalis, onder leiding van gastdirigenten als Stanislav Kochanovsky, Cristian Măcelaru en Hartmut Haenchen. Zijn discografie, voornamelijk op het label Fuga Libera, geniet internationale erkenning.