Shostakovich Festival

Het Belgian National Orchestra organiseert in samenwerking met Bozar voor het eerst een vierdaags festival waarbij symfonische concerten worden aangevuld met kamermuziek, lezingen en een jongerenproject. Eén componist staat in dit festival centraal: Dmitri Shostakovich. Uniek is dat we niet alleen zelf twee concerten spelen (met als hoogtepunten de Elfde en de Dertiende symfonie, beide onder leiding van Hugh Wolff) maar dat we in Bozar ook onze collega’s van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège verwelkomen. Zij completeren het ambitieuze festivalprogramma met Shostakovich’ Vijftiende symfonie.

Prof. dr. Francis Maes, een autoriteit in de Russische muziek, geeft vanuit zijn persoonlijk onderzoek in een lezing tekst en uitleg bij de betekenis van het werk van Shostakovich in zijn historische context. Het festival begint met een symfonieconcert en eindigt met kamermuziek. Op 27 februari brengt het pianofenomeen Igor Levit Shostakovich’ 24 Preludes en fuga’s. De Young Belgian Strings spelen met medewerking van enkele muzikanten van het Belgian National Orchestra Shostakovich’ Kamersymfonie. Wijzelf brengen naast de Elfde en de Dertiende symfonie ook nog het Eerste pianoconcerto (met Lucas Debargue en Leo Wouters als solisten) en het Eerste celloconcerto (met Truls Mørk als solist). Met de Vijftiende symfonie spelen onze Luikse collega’s een niet minder revolutionair programma.

Geniet van deze boeiende vierdaagse!

 

Op het programma

 

podcast

 

Morgen start het Shostakovich Festival in Bozar! ? We geven je alvast een voorproefje met een reeks podcasts. ? Je kan ze vanaf nu beluisteren op Spotify en Apple Podcasts?