United Music of Brussels 2022, een grensoverschrijdend, artistiek-cultureel project

Met United Music of Brussels laten het Belgian National Orchestra, de Munt en Bozar muziek weerklinken op atypische locaties in onze hoofdstad. Gedurende drie dagen – op 24, 25 en 26 november – kunnen Brusselaars, muziekliefhebbers en toeristen een muzikaal parcours doorheen de stad ontdekken. Wandel van de ene locatie naar de andere en laat je verrassen door een reeks mini-concerten georganiseerd door de drie federale culturele instellingen. Als kers op de taart vindt er vrijdag bovendien een gratis concert plaats in Bozar met de wereldpremière van de Eerste symfonie van de Brusselse componist Jean-Luc Fafchamps.


Mini-concerten in de Brusselse binnenstad

De mini-concerten langsheen het muzikale parcours worden gegeven door instrumentalisten van het Belgian National Orchestra en de Munt. Zij vormen diverse ensembles, groot en klein, en laten hun verbeelding de vrije loop. Een elektro-akoestische klarinet? Check! Een pianistenmarathon? Check! Argentijnse tangoconcerten? Check! Een ‘interstellaire solohoorn’? Check! Een uitvoering van Nonetto van Nino Rota? Check! Ontdek dit alles en nog veel meer tijdens een wandeling doorheen Brussel! De muzikanten zie je aan het werk in de overdekte galerijen van de Brusselse binnenstad en ook op atypische plaatsen op de Zavel en in de Marollen.


Fafchamps in Bozar

Warmgelopen van de vele mini-concerten? Bezoek dan ook het gratis concert  op vrijdagavond 25 november in de legendarische Henry Le Boeufzaal van Bozar! Daar speelt het Belgian National Orchestra onder leiding van chef-dirigent Antony Hermus naast filmmuziek en het symfonische gedicht Also sprach Zarathustra van Richard Strauss ook de wereldpremière van de Eerste symfonie "Ombres Célestes" van de Brusselaar Jean-Luc Fafchamps. Hij liet zich bij de compositie hiervan inspireren door ruimtefenomenen zoals zwarte gaten, sterrenstelsels en de leegte van het heelal. Maak kennis met hem in het onderstaande video-interview!

 

Download het volledige programma.