Een stad vol muziek

do 24.11.22 19:30


Het Belgian National Orchestra, de Munt en Bozar treden buiten hun muren en bundelen de krachten om samen muziek te laten weerklinken in de straten van het Brusselse stadscentrum.

De vijfde editie van United Music Of Brussels pakt uit met een parcours van muzikale avonturen dat artiesten samenbrengt doorheen verschillende sferen en in nauw contact met het publiek. En dat helemaal gratis. Dit jaar bestaat het festival uit drie dagen van muzikale wandelingen. Laat je elke dag meevoeren doorheen een andere wijk op het ritme van bekende en geliefde melodieën.

Afspraak op 24, 25 en 26 november in de galeries op de Zavel, Bozar en de Koninginnegalerij, maar ook op heel wat andere plekken.

 

Dagprogramma donderdag 24 november


June Road
Droom weg bij de muziek van dit Brusselse indiefolk-duo dat zich laat inspireren door artiesten als Ben Howard, Fleet Foxes en Sarah Jarosz. Met Maïa Frankowski (viool / zang) en Harry Pan (gitaar /zang).


Hoeveel vuren heb ik gebrand
Deze voorstelling brengt teksten van verschillende vrouwelijke dichters samen in een ode aan de lyrische expressie als tool voor vrouwelijke emancipatie, los van de mannelijke blik. De poëzie fungeert als alternatief voor een rol die de samenleving aan vrouwen toekent. Met Lara Van Essche (actrice), Selma Baroni (zang), Romane Cabaret (zang), Lorraine Janier Dubry (cello), Marie - Hélène Pierre (viool) en Juliette Recasens (piano).


Horizonskwartet
HORIZONS is een jong kwartet van het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hun gezamenlijke doel? Andere horizonten verkennen! Geniet van een eerbetoon aan de Spaanse muziek met onder andere passionele tangodeuntjes. Met Rei Tanaka et Charly d’Ambra (gitaar), Joséphine Fretin (dwarsfluit) en Margo Jacquart (zang).


Ode aan de maan
De nacht is het ideale moment om te feesten, om te filosoferen, om je over te geven aan je passen en om nog zoveel meer te doen. Met gitaar en stem nemen we je mee op een nachtelijke reis op het ritme van enkele populaire melodieën. Met Blandine Coulon (zang) en Lionel Lutgen (gitaar).


Musical at the movies
Wat er ontstaat wanneer klassieke muzikanten zich wagen aan Broadway-repertoire? Een half uur liefde, oneerbiedigheid, een lach, een traan en pure vreugde! Met Bernard Villiers (zang), Páidí O’Dubhain (zang) en Julie Delbart (piano).


Film & romantiek
In dit muzikale programma herken je bekende melodieën uit onder meer Schindler’s List, Koko Flanel en Cinema Paradiso, én enkele composities van Femke Sonnen zelf. Met Femke Sonnen (viool) en Elisaveta Vasileva (piano).


Renaissance kwartet
Dit speciaal voor UMOB opgerichte a capella-ensemble verkent met vier stemmen het renaissancerepertoire. Verwacht je aan een selectie van Franse composities, variërend van dagdagelijkse proza tot hoffelijke en gepassioneerde uiteenzettingen. Met Adélaïde Supiot (zang), Marie Magrofuoco (zang), Arthur Meunier (zang) en Lucas Bedecarrax (zang).

 

Download het volledige programma.

 

Gratis toegang!