Een stad vol muziek

vr 25.11.22 12:00


Het Belgian National Orchestra, de Munt en Bozar treden buiten hun muren en bundelen de krachten om samen muziek te laten weerklinken in de straten van het Brusselse stadscentrum.

De vijfde editie van United Music Of Brussels pakt uit met een parcours van muzikale avonturen dat artiesten samenbrengt doorheen verschillende sferen en in nauw contact met het publiek. En dat helemaal gratis! Dit jaar bestaat het festival uit drie dagen van muzikale wandelingen. Laat je elke dag meevoeren doorheen een andere wijk op het ritme van bekende en geliefde melodieën.

Afspraak op 24, 25 en 26 november in de galeries op de Zavel, Bozar en de Koninginnegalerij, maar ook op heel wat andere plekken.

 

Programma vrijdag 25 november

 

Marathon der conservatoriumpianisten
Jonge conservatoriumpianisten geven het beste van zichzelf op deze vier uur lange marathon aan miniconcerten in de rotonde van de Ravensteingalerij. In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Brussel.
 

Belgian National Orchestra & “Ombres Célestes” van Jean-Luc Fafchamps
Naast filmmuziek en het bekende symfonische gedicht Also sprach Zarathustra van Richard Strauss staat tijdens dit concert de wereldcreatie van de Eerste symfonie “Ombres Célestes” van de Brusselse pianist en componist Jean-Luc Fafchamps op het programma. Ontdek hier meer! (Reserveren verplicht.)
 

Concertino MM Soloists & laureaten
Hoor in dit middagsconcert de nieuwe lichting laureaten en solisten van de MM Academy aan het werk begeleid door Ouri Bronchti aan de piano. (Reserveren verplicht.)
 

Zinnetango
Zinnetango neemt je mee op een muzikale trip doorheen het nachtleven van Buenos Aires, van klassieke ‘Guardia Vieja’ uit de jaren 1920 tot werken van Astor Piazzolla en Luis Alberto Spinetta. Met Rodrigo Beraldi (viool), Pablo Matías Becerra (piano), Kaspar Uljas (bandoneon) en Felipe Devincenzi (contrabas).

 

Download het volledige programma.

 

Gratis toegang!