Een stad vol muziek

za 26.11.22 11:30


Het Belgian National Orchestra, de Munt en Bozar treden buiten hun muren en bundelen de krachten om samen muziek te laten weerklinken in de straten van het Brusselse stadscentrum.

De vijfde editie van United Music Of Brussels pakt uit met een parcours van muzikale avonturen dat artiesten samenbrengt doorheen verschillende sferen en in nauw contact met het publiek. En dat helemaal gratis! Dit jaar bestaat het festival uit drie dagen van muzikale wandelingen. Laat je elke dag meevoeren doorheen een andere wijk op het ritme van bekende en geliefde melodieën.

Afspraak op 24, 25 en 26 november in de galeries op de Zavel, Bozar en de Koninginnegalerij, maar ook op heel wat andere plekken.

 

Programma zaterdag 26 november


Fenix
Het fagotkwartet Fenix brengt een duizelingwekkende cocktail van bekende jazz- en poparrangementen. Met Dirk Noyen (fagot), Koen Coppè (fagot), Davy Callens (fagot) en Wim van Volsem (fagot).
 

Nino Rota: Nonetto
Het muzikale universum van Nino Rota is bijzonder groot. Naast tientallen opera’s, balletten en kamermuziek schreef hij ook filmmuziek die hem wereldberoemd maakte. Zijn Nonetto is een stercompositie voor maar liefst negen muzikanten die voor eeuwig zal blijven schitteren. Met Denis-Pierre Gustin (fluit), Arnaud Guittet (hobo), Julien Bénéteau (klarinet), Filip Neyens (fagot), Anthony Devriendt (hoorn), Mihoko Kusama (altviool) Dmitry Silvian (cello), Svetoslav Dimitriev (contrabas) en Misako Akama (viool).
 

Louizalaan goes underground
Het excentrieke duo AVENUE LOUISE neemt het in de nieuwe evenementenlocatie Reset op tegen de grote meesters uit de filmmuziek. Het intense programma schommelt tussen fragiel en uitbundig, humoristisch en serieus, theatraal en gevoelig. Met Liza Dedapper (sopraan) en Koen Severens (trombone).
 

Imaginaire landschappen
De creatieve verbeeldingskracht die ieder van ons bezit, laat ons toe het aardse leven te ontstijgen. Dit harp- en fluitduo vormt een muzikale brug tussen deze en gene wereld en nodigt je uit om werken te ontdekken van Satie, Takemitsu en Cage. Ideaal voor dagdromers! Met Annie Lavoisier (harp) en Denis-Pierre Gustin (fluit en altfluit).
 

Anthony Devriendt
Vliegende concerten door de hoornist Anthony Devriendt. Hij laat nu eens Olivier Messiaens Appel interstellaire weerklinken, dan weer de bekende Siegfried-roep uit Wagners tetralogie Der Ring des Nibelungen. Met Antony Devriendt (hoorn).
 

Ricardo Matarredona
De oorspronkelijk uit Spanje afkomstige klarinettist Ricardo Matarredona stelt twee elektroakoestische composities voor. Zowel modern als tijdloos schetsen deze werken de wereld en het leven dat we leiden:  complex, meervoudig, chaotisch maar altijd fascinerend. Met Ricardo Matarredona (elektroakoestische klarinet).

 

Download het volledige programma.

 

Gratis toegang!


Hieronder de deelnemende artiesten van het Belgian National Orchestra ⬇️

Artiesten

Misako Akama

Concertmeister

Mihoko Kusama

Solist

Dmitry Silvian

1ste solist adjunct-aanvoerder

Svetoslav Dimitriev

Solist

Denis-Pierre Gustin

Solist

Arnaud Guittet

Solist

Julien Bénéteau

1ste solist aanvoerder

Filip Neyens

Solist

Anthony Devriendt

Aanvoerder 1ste solist

Annie Lavoisier

Aanvoerder 1ste solist