Veiligheidsmaatregelen COVID-19

Bozar voert vanaf vrijdag 24 september het Covid Safe Ticket (CST) in voor live-evenementen.

Belangrijk: Dit protocol is enkel geldig voor de evenementen in de zalen, zoals concerten, lezingen, filmprojecties, debatten… De maatregelen voor het bezoek aan het gebouw en de tentoonstellingen blijven voorlopig ongewijzigd (geen CST maar mondmasker & social distancing).

 

Voortaan zal Bozar weer aan volledige zaalcapaciteit evenementen kunnen organiseren. Het eerste CST-evenement is het concert van het Belgian National Orchestra, met Hermus & Diricq op 24 september.

Concreet zijn de volgende richtlijnen van toepassing bij evenementen:

plan   Bij aankomst in het Paleis voor Schone Kunsten gaat de bezoeker binnen via de genummerde ingang (A, B, C, D) zoals vermeld op het ticket.

 

masker   Bij verplaatsingen doorheen het gebouw zijn het dragen van een mondmasker en de social distancing maatregelen nog steeds van kracht. Enkel op de genummerde zitplaats van het evenement of in de bar kan het mondmasker afgenomen worden. Voor verplaatsingen naar de toiletten, bars of vestiaire vragen we om opnieuw het masker te dragen. Om de veiligheid optimaal te garanderen zullen ook alle Bozarmedewerkers steeds een mondmasker dragen en de afstand respecteren.

 

QR   Aan de ticketcontrole bij de ingang van de zaal wordt het Covid Save Ticket en de identiteitkaart gecontroleerd. Beide documenten zijn noodzakelijk om het evenement bij te kunnen wonen. De toegewezen genummerde plaats blijft geldig. Wie een geldig ticket heeft voor een Bozarevenement maar geen CST, kan de terugbetaling van het ticket aanvragen. Om de terugbetalingen vlot te laten verlopen, vragen we om indien mogelijk minstens 5 dagen voor het evenement het formulier in te vullen via deze link.            

De luchtkwaliteit in de zalen wordt permanent opgevolgd. Ramen en deuren kunnen daarom opengezet worden tijdens het evenement. We beseffen dat deze preventieve maatregel de eventbeleving deels kan verstoren en danken ons publiek voor het begrip.