Wakker worden met Kopers en Slagwerk

Bozar
Brussel
zo 04.12.22 11:00
Tarief los ticket
€ 18 - 14 -10

Works by Benjamin Britten, David Friedman, John Stevens, Oskar Böhme, Leonard Bernstein, Antonín Dvořák, George Frideric Handel

Vier vaste orkestmuzikanten van het Belgian National Orchestra slaan de handen in elkaar met evenveel jonge instrumentalisten voor een bruisend familieconcert. Op het podium staan twee energieke slagwerkers en zes enthousiaste koperblazers. Samen brengen ze een lichtvoetig programma met heel wat korte werken die welbepaalde instrumenten en/of instrumentencombinaties in de schijnwerpers plaatsen. Bekende en nog te ontdekken muziek wisselen elkaar daarbij af.

Benjamin Brittens Fanfare for St. Edmundsbury, gespeeld door drie trompetten, bijt de spits af. Marimba en vibrafoon komen aan bod in een Carousel gecomponeerd door Dave Samuels en David Friedman. Daarna is het uitkijken naar het Trompeten-Sextett van de Duitse romantische componist Oskar Böhme, gecomponeerd voor hoorn, cornet, twee trompetten, trombone en tuba. Werk van Bernstein in een nieuw arrangement van Belgian National Orchestra-paukenist Nico Schoeters en een koraal van Stijn Aertgeerts – die in dit concert de tuba bespeelt – zorgen voor enkele verrassende momenten. Een jazz standard, een Slavische dans van Dvořák en een gedurfde crossover tussen barok en swingjazz staan ervoor garant dat u en uw familie de zaal welgemoed zullen verlaten!
 

Artiesten

Anthony Devriendt

Aanvoerder 1ste solist

Leo Wouters

Aanvoerder 1ste solist

Ward Opsteyn

Solist

Nico Schoeters

Aanvoerder 1ste solist