Concert ter aankondiging van de Nationale Feestdag

Bozar
Brussel
za 20.07.19 20:00

Ludwig van Beethoven, Ouverture van Egmont, op. 84
Ludwig van Beethoven, Pianoconcert Nr. 4 in G-groot op. 58
Zoltán Kodály, Dansen van Galánta

Het spijt ons, maar alle plaatsen voor het concert zijn reeds bezet. De inschrijvingen zijn nu afgesloten.

We nodigen u graag volgend jaar weer uit.

 

Op zaterdag 20 juli om 20 uur worden de feestelijkheden rond de Nationale Feestdag ingezet met een gratis concert, net vóór het Bal National dat plaatsvindt op het Vossenplein te Brussel. Dit klassieke muziekconcert wordt georganiseerd door de Koningin Elisabethwedstrijd, samen met het Belgian National Orchestra en Bozar, dankzij de steun van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister en de Nationale Loterij.

Plaats van het gebeuren is de prachtige Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel (Bozar) die akoestisch tot de vijf beste concertzalen ter wereld behoort. De Koning en de Koningin zullen het concert bijwonen.

Programma

Het Belgian National Orchestra, onder leiding van Hugh Wolff, zal de Egmont Ouverture van Ludwig van Beethoven en de Dansen van Galánta van Zoltán Kodály vertolken.

Dit jaar is de solist de Amerikaanse pianist Henry Kramer, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2016. Samen met het Belgian National Orchestra brengt hij het Concerto voor piano en orkest nr. 4 van Ludwig van Beethoven.