A Night at the Opera with Rolando Villazón

Bozar
Brussel
di 27.06.23 20:00
Tarief los ticket
€ 98 - 72 - 52 - 26
Théâtre des Champs-Élysées Paris
Buitenland
do 29.06.23 20:00

De Frans-Mexicaanse operaster Rolando Villazón betovert wereldwijd het publiek met zijn fenomenale vocale beheersing en ongeëvenaarde charisma. Bekend als “de meest charmante van de huidige divo’s” (The Times) met “een heerlijk viriele stem ... grandezza, elegantie en kracht” (Süddeutsche Zeitung), is Villazón een van de meest veelzijdige artiesten van vandaag.

Zijn grote doorbraak beleefde Rolando Villazón in 2005 toen hij Alfredo zong aan de zijde van Anna Netrebko (Violetta) en Thomas Hampson (Germont) in de La traviata-enscenering van Willy Decker op de Salzburger Festspiele. In de jaren die daarop volgden was hij in alle glansrollen voor tenor te horen in operahuizen als de Wiener Staatsoper, de Opéra National de Paris, de Metropolitan Opera te New York en de Milanese La Scala. Overal ontwikkelde hij zich tot een bijzonder publiekslieveling.

Als intendant van de Mozartwoche richt hij zich de laatste tijd steeds meer op Mozart, zowel op als naast het podium. Zijn meest recente rol? De vogelvanger Papageno (Die Zauberflöte) in de Metropolitan Opera van New York!

 

Guerassim Voronkov, dirigent
Rolando Villazón, tenor

Artiesten

Guerassim Voronkov

Guerassim Voronkov, in Rusland geboren dirigent, pianist, violist en componist, studeerde eerst viool aan de Centrale Muziekschool van het Conservatorium van Moskou bij Svetlana Bezrodnaia en piano

Rolando Villazon

Through his uniquely compelling performances with leading opera houses and orchestras around the world, Rolando Villazón has firmly established himself as one of the music world’s most critically a