Winter Concert - Mozart Viva la Libertà!

Bozar
Brussel
wo 21.12.22 18:00
Tarief los ticket
€ 32 - 16 - 10
Bozar
Brussel
vr 23.12.22 18:00
Tarief los ticket
€ 32 - 16 - 10

Wolfgang Amadeus Mozart, excerpts from different operas and symphonies

Elk jaar organiseren Bozar en het Belgian National Orchestra net voor de kerstvakantie een hartverwarmende familievoorstelling. Dit jaar brengt het Franse kunstenaarscollectief Les Clés d’Ecoute, gespecialiseerd in jeugdvoorstellingen, een gloednieuwe productie, gebaseerd op de muziek van Mozart.

De rode draad doorheen deze voorstelling? Een vogel die gaandeweg zijn vrijheid herwint! Een mimespeler loodst groot en klein doorheen het concert terwijl videobeelden voor een waar visueel spektakel zorgen.

Jonge zangers brengen aria’s van de vogelvanger Papageno, zijn liefje Papagena en van de huiveringwekkende Koningin van de Nacht – allemaal personages uit Mozarts bekendste opera De toverfluit. Ook fragmenten van twee andere meesterwerken staan op het programma: Così fan tutti en Don Giovanni. Verwacht je echter aan een compleet nieuwe verhaallijn die al je kennis over deze opera’s op zijn kop zet!

 

Karin Hendrickson, dirigent
Louise Kuyvenhoven, sopraan
Sawako Kayaki, sopraan
Ecem Topcu, sopraan
Sébastien Parotte, bariton
Géraldine Aliberti, concept en enscenering
Benjamien Lycke, video
Françoise Purnode, mime
Raphaël Rubbens, lichtontwerp

Artiesten

Géraldine Aliberti

Musicologue de formation, Géraldine Aliberti transmet la musique à travers des formes innovantes de spectacles et crée des expériences sonores interactives.