Winterconcert : De Notenkraker 

 

Elk jaar organiseren Bozar en het Belgian National Orchestra net voor de kerstvakantie een hartverwarmende schoolvoorstelling. Dit jaar staat Tsjaikovskis beroemde ballet De notenkraker op het programma. Gedirigeerd door Ryan McAdams en met live tekeningen van de Franse illustrator en animator Grégoire Pont! 

Het kerstfeest van de familie Stahlbaum dreigt één grote teleurstelling te worden voor de kleine Clara, want een oude notenkrakerspop is het enige cadeautje dat ze krijgt. Wanneer echter de klok middernacht slaat, komt de notenkrakerspop tot leven. Het blijkt een betoverende prins te zijn! Hij neemt Clara mee op een fantastische reis in snoepgoedland, waar de suikerboonfee woont en lekkernijen vanuit heel de wereld feest vieren: chocolade uit Spanje, koffie uit Arabië, thee uit China en zuurstokken uit Rusland. 

Het Belgian National Orchestra speelt Tsjaikovskis prachtige muziek terwijl Thuis-acteur Lucas Tavernier het verhaal vertelt en Grégoire Pont live illustreert. De prachtige tekeningen en frivole animaties van deze Franse kunstenaar deden reeds heel wat kinderharten sneller slaan, onder andere in de Parijse Philharmonie, in de Alte Oper Frankfurt, in de London Royal Festival Hall en in Tokyo’s Suntory Hall.  
 

Doelgroep:  Eerste graad 

Datum : 21/12/2023, 11:00 NL & 13:30 FR

Duur : 50 min

Prijs : 6 euro per leerling

Plaats : Bozar, Henry Le Boeufzaal, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Dirigent : Ryan McAdams

Illustraties : Grégoire Pont 

Narrator : Lucas Tavernier

Coproductie : Belgian National Orchestra & Bozar
 

Reserveer uw plaatsen via dit aanvraagformulier 
Bozar 02/507 83 36 -  groups@bozar.be - Weekdagen 10u >17u behalve op woensdagen