Cantania - Quartier Liberté

Oproep aan leerkrachten

Een uniek zangavontuur met je leerlingen heel het jaar lang!  

Het internationale project Cantania laat leerkrachten en leerlingen proeven van de inspirerende kracht van zingen. Ben je op zoek naar een project dat de creativiteit, de concentratie, het langetermijngeheugen en de samenwerkingszin van kinderen aanscherpt? Schrijf je dan in voor de zevende editie van Cantania!  

Vier dagen lang word je als leerkracht ondergedompeld in het unieke verhaal van Quartier Liberté. Tijdens deze vormingssessies krijg je tips and tricks over hoe je op een kwalitatieve en ludieke manier met je leerlingen kan zingen. Er is aandacht voor stemtechniek via ademhalingsoefeningen, plaatsing van de stem en klankkleur. Het hele jaar door werk je in de klas aan dit muziekstuk, waarmee jij en je leerlingen nadenken over grote maatschappelijke vraagstukken. 

Quartier Liberté is een wijk waar mensen met enorm veel plezier wonen en waar daadwerkelijk harmonie heerst. Dat is zo uitzonderlijk dat het de nieuwsgierigheid wekt van Stella, een bekende televisiejournaliste die het geheim van deze buurt wil achterhalen.


Op zaterdag 8 juni 2024 zullen alle leerlingen en leerkrachten van Brussel samenkomen in de Grote Zaal Henry Le Bœuf van Bozar voor een feestelijk slotconcert in het gezelschap van het Belgian National Orchestra. 

 

Datum: 08/06/2024, 13:00 & 18:00

VRIJE TOEGANG - verplichte inschrijving

Plaats: Bozar, Henry Le Boeufzaal, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Muziek: Albert Carbonell

Dirigent: David Ramael

Choreografie en regie:  Vital Schraenen

Bewerking: Peter Spaepen & Vital Schraenen 

Piano: Katrijn Deneir

Tekst: Marc Rosisch 

Productie : Belgian National Orchestra & Bozar 

 

De oproep tot deelname zal in mei 2023 beschikbaar zijn op deze pagina.

Het Cantania-project zou niet mogelijk zijn zonder de steun van ENGIE Foundation, Candriam Institute for Sustainable Development en de Stichting Futur 21.