Winter Concert: The Nutcracker

Bozar
Brussel
vr 22.12.23 18:00
Tarief los ticket
€ 32 - 16 - 10
Bozar
Brussel
za 23.12.23 18:00
Tarief los ticket
€ 32 - 16 - 10
Het Concertgebouw Brugge
West-Vlaanderen
wo 27.12.23 15:00
Tarief los ticket
€ 21 - 14 - 11

Pyotr Ilyich Tchaikovsky, The Nutcracker, Op. 71
 

Représentation en français avec surtitres en néerlandais le 22.12

Nederlandstalige voorstelling met Franse boventitels op 23.12

 

TCHAIKOVSKY GEÏLLUSTREERD EN GEANIMEERD 

Elk jaar organiseren Bozar en het Belgian National Orchestra net voor de kerstvakantie een hartverwarmende familievoorstelling. Dit jaar staat Tchaikovsky’s beroemde ballet De notenkraker op het programma. Gedirigeerd door Ryan McAdams en met met live tekeningen van de Franse illustrator en animator Grégoire Pont!

Het kerstfeest van de familie Stahlbaum dreigt één grote teleurstelling te worden voor de kleine Clara, want een oude pop is het enige cadeautje dat ze krijgt. Wanneer echter de klok middernacht slaat, komt de notenkrakerspop tot leven … en blijkt een betoverende prins te zijn! Hij neemt Clara mee op een fantastische reis in snoepgoedland, waar de suikerboonfee woont en lekkernijen vanuit heel de wereld feest vieren: chocolade uit Spanje, koffie uit Arabië, thee uit China en zuurstokken uit Rusland.

Het Belgian National Orchestra speelt Tchaikovsky’s prachtige muziek terwijl acteur Lucas Tavernier het verhaal vertelt en Grégoire Pont live illustreert. De prachtige tekeningen en frivole animaties van deze Franse kunstenaar deden reeds heel wat kinderharten sneller slaan, onder andere in de Parijse Philharmonie, in de Alte Oper Frankfurt, in de London Royal Festival Hall en in Tokyo’s Suntory Hall.

 

Ryan McAdams, dirigent
Grégoire Pont, live illustrations
Lucas Tavernier, verteller

 

© Photo by Grégoire Pont

Artiesten

Ryan McAdams

Equally at home in the world of opera, symphonic repertoire and contemporary music, American conductor Ryan McAdams has established a presence on both sides of the Atlantic.

Grégoire Pont

"Grégoire Pont’s remarkable work avoids easy technical effects and always sticks to the truth of text and music. Never had the meaning of 'spells' been so well embodied.

Lucas Tavernier

Lucas Tavernier is een meertalig acteur uit Gent. Hij werkt vlot en regelmatig in het Frans, Engels en Nederlands, maar ook Italiaans, Spaans en andere talen staan op zijn repertoire.