Lucas Tavernier

Lucas Tavernier is een meertalig acteur uit Gent. Hij werkt vlot en regelmatig in het Frans, Engels en Nederlands, maar ook Italiaans, Spaans en andere talen staan op zijn repertoire.
Hij behaalde een diploma Romaanse filologie (KULeuven) en volgde een acteursopleiding in Frankrijk (ERAC).
Deze veelzijdige acteur die zowel met commedia dell'arte maskers als met alexandrijnen uit de voeten kan werkte in België en in het buitenland. Hij speelde onder meer de hoofdrol in L'Aiglon in Parijs en in België stond hij op de scène van Théâtre Royal du Parc, Théâtre Royal des Galeries, Villers-la-Ville…. In de filmwereld werkte hij samen met George Clooney, Edoardo de Angelis, Arjen Schotel en Nicolas Boukhrief, in films als The Monuments Men, Comandante, Subhuman, enz. Op televisie zag u hem misschien al aan het werk in Thuis, Familie, Het Verhaal Van Vlaanderen of Galaxy Park…
In de wereld van de klassieke muziek werkte hij verschillende keren samen met Diederik Suys (eerste altviool van de Opera van Parijs en oprichter van UT3-records) aan kamermuziekprojecten.
Na Snegourochka, enkele jaren geleden, is dit zijn tweede samenwerking met het Belgian National Orchestra en Grégoire Pont.

 

© Photo by Hans Huylebroeck