Laureate Concerts

Palais des Beaux-Arts de Charleroi
Henegouwen
di 25.06.24 20:00
Tarief los ticket
€ 23 - 15
30CC/Schouwburg Leuven
Vlaams-Brabant
wo 26.06.24 20:00
Tarief los ticket
€ 25 - 23

Felix Mendelssohn, Violin Concerto No. 2 in E Minor, Opus 64  
Johannes Brahms, Violin Concerto in D Major, Opus 77

 

2024 QUEEN ELISABETH COMPETITION - VIOLIN

De Koningin Elisabethwedstrijd is een begrip in binnen- en buitenland. Sinds haar ontstaan in de jaren 1930 is de wedstrijd uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze referentiepunten voor aanstormend muzikaal talent in de klassieke muziekwereld. Afwisselend worden edities georganiseerd voor viool, piano, zang en cello.

In 2024 staat het beroemde Concours terug in het teken van de viool en strijden violisten uit alle hoeken van de wereld om de felbegeerde Koningin Elisabethwedstrijdprijzen. Ontdek op dit concert twee van de zes laureaten!

De muzikale leiding is in handen van de Duitse dirigent Elias Grandy die hiermee zijn debuut maakt bij het Belgian National Orchestra. Van 2015 tot 2023 was Elias Grandy muziekdirecteur van de opera en het filharmonisch orkest van Heidelberg, waar hij het kaliber van beide aanzienlijk verhoogde: met zijn doordachte, innovatieve programmering droeg hij bij aan de snelgroeiende reputatie van de stad als een vitaal muzikaal centrum. Recent maakte hij zijn debuut bij orkesten als de Wiener Symphoniker, het Osaka Philharmonic Orchestra en het Minnesota Orchestra. Vanaf 2025 is hij chef-dirigent van het Japanse Sapporo Symphony Orchestra.

 

Elias Grandy, dirigent

Dmytro Udovychenko, violin

Joshua Brown, violin

© Thomas Léonard