Belgian National Orchestra & Guests - 50th Anniversary Concert CC Hasselt

CC Hasselt
Limburg
vr 30.09.22 20:00
Tarief los ticket
€ 16 - 29 - 30 - 32

Leonard Bernstein, Three Dance Episodes from “On the Town”

Emile Deltour, Concertino in Jazz for Harp and Orchestra

Daniel Freiberg, Jazz Clarinet Concerto “Latin American chronicles” (Belgian premiere)

Dmitri Shostakovich, Festive Overture, Op. 96

Alexander Arutunion, Trumpet Concerto in A major

Antonín Dvořák, Carnival Overture, Op. 92

CC Hasselt bestaat 50 jaar! Ter ere van deze speciale gebeurtenis speelt het Belgian National Orchestra een door de jazz geïnspireerd programma met maar liefst drie Belgische solisten die elk een zelden uitgevoerd concerto uitvoeren. Dirigent van dienst is de jonge belofte Martijn Dendievel, die in 2021 de Deutscher Dirigentenpreis in de wacht wist te slepen.

Het Concertino in Jazz for Harp and Orchestra, uitgevoerd door de bekende harpiste Anneleen Lenaerts, is een werk van de Belgische jazzviolist, componist, arrangeur en bandleader Emile Deltour. Lange tijd was hij artistiek leider van de Belgische afdeling van het muzieklabel DECCA. Als dirigent van een eigen studio-orkest verzorgde hij opnames met onder meer Edith Piaf, Maurice Chevalier en La Esterella. Het Concertino in Jazz is een van zijn meer klassieke werken, geschreven in de jaren 1930 voor een harpiste die doceerde aan het Conservatorium van Brussel.

De klarinettist Roeland Hendrickx brengt daarna het Jazz Clarinet Concert “Latin American chronicles” van de Argentijnse jazzmuzikant Daniel Freiberg. Hij componeerde dit concerto in 2015 op vraag van het WDR Rundfunkorchester. Daarna speelt de trompettist Jeroen Berwaerts het vijfdelige trompetconcerto van de Sovjet-Armeense componist Alexander Arutunion die in dit virtuoze showstuk heel wat Armeense volksmuziekinvloeden verwerkte.

 

Martijn Dendievel, dirigent
Anneleen Lenaerts, harp
Roeland Hendrickx, klarinet
Jeroen Berwaerts, trompet