Ecem Topcu

Sopraan Ecem Topcu debuteerde als Arsena in Der Zigeunerbaron en Susanna in Le Nozze di Figaro bij de staatsopera- en ballet te Samsun. Ze won de derde prijs in de nationale zangwedstrijd te Izmir (2019), en behaalde een eervolle vermelding in de nationale zangwedstrijd Yalçın Davran te Ankara (2019). Sinds 2021 studeert ze aan de International Opera Academy te Gent. 

Ecem opende het seizoen 22-23 bij Opera Ballet Vlaanderen als Meisje bij de Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny (regie: Ivo Van Hove). Later dit seizoen is ze met haar medestudenten te zien in The Rape of Lucretia en A Brief Draft of Human Desires bij Opera Ballet Vlaanderen. Verder treedt ze op als soliste bij het Belgian National Orchestra, zowel in het Kerstconcert – Mozart Viva la Libertà! (2022) als in Carl Nielsen’s Symphony No.3 (2023, regie door Michael Schønwandt te Bozar).   

Upcoming concerts

Concertmomenten
vr 24.11.23 20:00

Nielsen 3 & Tetzlaff plays Sibelius

In Nature’s Realm, een concertouverture van Antonín Dvořák, klinkt als een landschapsschildering van de vredige bossen omheen het thuisdorp van de Tsjechische componist. Het contrapunt op het einde van dit werk is een ode aan Johann Sebastian Bach.