Bob Permentier, nieuwe Intendant van het BNO

Een nieuw hoofdstuk begint voor het Belgian National Ochestra met de benoeming van Bob Permentier als Intendant.

De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken, Buitenlandse Handel en Federale Culturele Instellingen, Hadja Lahbib, heeft Bob Permentier benoemd tot intendant van het Belgian National Orchestra. Deze benoeming is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het orkest en belooft alvast een vernieuwende visie. Bob Permentier, toegewijd lid van het orkest sinds 1994, brengt een schat aan ervaring en een onmiskenbare passie voor symfonische muziek met zich mee.

"Het is een eer om intendant te worden van het Belgian National Orchestra. Als lid van het orkest gedurende meer dan drie decennia en als Artistiek Directeur van B-Classic, ben ik me zeer bewust van het belang van deze instelling voor het Belgische culturele leven. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met onze uitstekende muzikanten en partners," zegt Bob Permentier.

Zijn opmerkelijke carrière van meer dan drie decennia als fagottist getuigt van zijn sterke verbondenheid met het orkest. Als artistiek directeur van B-Classic, de Limburgse tak van het Festival van Vlaanderen, heeft Bob Permentier bewezen dat hij in staat is te innoveren en mensen te verenigen rond klassieke muziek. Zijn strategische visie voor het Belgian National Orchestra richt zich op het bouwen van bruggen tussen symfonische muziek en de Belgische samenleving, zoekend naar een evenwicht tussen traditie en vernieuwing.

De benoeming van Bob Permentier als intendant opent nieuwe mogelijkheden voor het orkest, met veelbelovende programma's en innovatieve initiatieven. We kijken alvast uit naar wat de toekomst zal brengen onder zijn leiding!