Stefaan Degand conducts Brahms 4

Bozar
Brussel
za 27.01.24 20:00
Tarief los ticket
€ 48 - 40 - 26 - 12

Johannes Brahms Symphony, No. 4 in E minor, Op. 98


LET’S TALK ABOUT CONDUCTING!

Als klein jongetje zwaaide acteur Stefaan Degand al met een dirigeerstokje op de salontafel, met de geluidsinstallatie op maximaal volume. Al bijna zijn hele leven droomt hij ervan om ooit met een 80-koppig orkest de Vierde Symfonie van Brahms te dirigeren in een uitverkochte concertzaal. 

Die droom komt nu uit. Stefaan is voor Canvas begonnen aan een muzikale ontdekkingstocht, waarin hij op zoek gaat naar de ziel van Johannes Brahms. Hij verdiepte zich een jaar lang in de partituur en leerde onder leiding van de jonge dirigente Pascale Van Os de fijne kneepjes van een symfonisch orkest beheersen. Daarnaast ontmoette Stefaan Brahms-specialisten en internationale topdirigenten zoals Antony Hermus, chef-dirigent van het Belgian National Orchestra, en reisde hij naar het Oostenrijkse dorp waar Brahms in 1885 zijn magnum opus voltooide. 

Stefaans muzikale odyssee wordt gefilmd door de filmmakers van Borgerhoff & Lamberigts en begin 2024 uitgezonden op Canvas in de serie Maestro Degand. De reeks eindigt met een uitvoering van de Vierde Symfonie van Brahms in de Henry Le Bœufzaal van Bozar, met het Belgian National Orchestra onder muzikale leiding van Stefaan Degand. Het concert wordt uitgevoerd door Canvas.

Een productie van Canvas

Artiesten

Antony Hermus

Antony Hermus was recently appointed Chief Conductor of the Belgian National Orchestra, starting an initial four-year term in September 2022 with a Designate year.