Stefaan Degand conducts Brahms 4

Bozar
Brussel
za 27.01.24 20:00
Tarief los ticket
€ 48 - 40 - 26 - 12

Johannes Brahms, Symphony No. 4 in E minor, Op. 98


LET’S TALK ABOUT CONDUCTING!

“Een blauwdruk van de geheimen van het dirigeren,” zo omschreef Antony Hermus, chef-dirigent van het Belgian National Orchestra, het eerste deel van dit concert. “Wat doet nu eigenlijk die man of vrouw met dat stokje? Waarom hebben muzikanten een dirigent nodig? Hébben ze eigenlijk een dirigent nodig?” Samen met presentator Sander De Keere gaat Antony Hermus op zoek naar antwoorden. Verwacht je ook aan een solo van onze violiste Misako Akama!

Acteur Stefaan Degand droomt er al bijna zijn hele leven van om ooit met een 80-koppig orkest de Vierde symfonie van Brahms te dirigeren. Die droom komt nu uit. Stefaan begon voor Canvas aan een muzikale ontdekkingstocht, waarin hij op zoek ging naar de ziel van Johannes Brahms. Hij verdiepte zich een jaar lang in de partituur en leerde onder leiding van de jonge dirigente Pascale Van Os de fijne kneepjes van een symfonisch orkest beheersen. Daarnaast ontmoette Stefaan Brahms-specialisten en internationale topdirigenten zoals Antony Hermus, chef-dirigent van het Belgian National Orchestra, en reisde hij naar het Oostenrijkse dorp waar Brahms in 1885 zijn magnum opus voltooide. Stefaans muzikale odyssee, culminerend in dit concert, wordt gefilmd door de filmmakers van Borgerhoff & Lamberigts en vanaf begin 2024 uitgezonden op VRT CANVAS in de serie Maestro Degand.

 

De presentatie van dit concert gebeurt enkel in het Nederlands.

 

Belgian National Orchestra

Antony Hermus, dirigent deel 1 

Stefaan Degand, dirigent deel 2 

Misako Akama, viool 

Een productie van Vrt Canvas

 

© Photo by GR-DR

Artiesten

Antony Hermus

Antony Hermus was recently appointed Chief Conductor of the Belgian National Orchestra, starting an initial four-year term in September 2022 with a Designate year.