Let's Zing Ensemble!

Bozar
Brussel
zo 23.06.24 16:30

Maarten Van Ingelgem & Els Moors, Ma Belle

Esinam, Freedom, Peace and Love

Judith Kiddo, Poppies in the Sky

Laryssa Kim, Let Us Be Us

Philip Glass, Echorus

Françoiz Breut & François Schultz, Pouls de la ville

Oriana Ikomo, A Walk in Nature

Cabane, Le Vent

Lou Reed, Perfect Day

Karl Jenkins, Palladio

Laïla Amezian & Tuur Florizoone, A-Weddi A-Will

Avalanche Kaito, Vima

Nicolas Michaux, Peace of Mind

 

UNITED MUSIC OF BRUSSELS

In samenwerking met Bozar en de Munt presenteert het Belgian National Orchestra Let’s Zing Ensemble. Maar liefst 10 componisten schreven in opdracht van Bozar en geïnspireerd door de stad Brussel elk een lied. Deze liederen werden gebundeld in een nieuw Brussels songbook dat gratis beschikbaar is voor iedereen die deze liederen wil uitvoeren. Heel wat amateurkoren en individuele zangers studeren deze liederen momenteel in via een reeks workshops in Bozar.

Componisten Laïla Amezian & Tuur Florizoone, Nicholas Michaux, Oriana Ikomo, Avalanche Kaito, Francoiz Breut & François Schultz, Cabane, Laryssa Kim, Esinam, Judith Kiddo, Maarten van Ingelgem en Els Moors vertegenwoordigen verschillende generaties en stijlen, van klassiek tot elektronisch en alles daar tussenin. Het repertoire dat zij schreven, weerspiegelt de enorme culturele en muzikale diversiteit van de stad Brussel en daagt ook uit om nieuwe muzikale horizonten te verkennen.

Het hoogtepunt van Let’s Zing Ensemble? Een groots samenzang concert op zondag 23 juni 2024, in Bozar, tijdens Fête de la Musique! Tijdens dit concert zal het nieuwe repertoire worden uitgevoerd, begeleid door de muzikanten van de Young Belgian Strings, leden van het Belgian National Orchestra en de Orchestra Academy. De orkestraties worden geschreven door de gerenommeerde componist Dirk Brossé, die samen met Dirk Van de Moortel (artistieke leider Young Belgian Strings) het concert dirigeert.

 

Dirk Brossé, conductor part 1
Dirk Van de Moortel, conductor part 2
Musicians of the Young Belgian Strings, the Belgian National Orchestra and the Orchestra Academy

 

Met de deelname van de amateurkoren: Ma’chaka, Café Latte, De 2de Adem, Anaconda & Kubica, Sing Out Brussels, Cassandra, Shout out Cancer, Singing Molenbeek, Patshiva Cie, Belgium Sushine Choir, Ajisai, Karavana, Voices!, Geroe Zemoes en andere.

In samenwerking met Bozar, de Munt, Koor & Stem, Födekam, À coeur Joie, Ars Musica, Fête de La Musique. Dit project is deel van United Music of Brussels. Met de steun van Futur 21.

 

© GR-DR