Christmas concert : Het Sneeuwmeisje

vr 20.12.19 18:00
BOZAR
Tarief los ticket
€ 46 – 38 – 24 – 10
za 21.12.19 18:00
BOZAR
Tarief los ticket
€ 46 – 38 – 24 – 10

Piotr Tchaikovsky, The Snow Maiden

Het concert op vrijdag 20/12 vindt plaats in NL (boventiteld FR).
Die op zaterdag 21/12 vindt plaats in FR (boventiteld NL).

In 1873 gaf het Bolshoi-theater Alexander Ostrovsky de opdracht voor dit toneelstuk. Op zijn beurt nam hij Tsjaikovski onder de arm voor de muziek. Die slaagde er perfect in de magische kerstsfeer van het verhaal van het Sneeuwmeisje te scheppen.

Het Sneeuwmeisje (Snégourochka in het Russisch) is een terugkerend personage in de Sovjet- folklore. Ze is de dochter van de Lente en de Vriezeman. Een mooi jong meisje met witte huid als de winter, blauwe ogen en krullend, blond haard. Het verhaal werd in Rusland vaak verteld rond het vuur op winteravonden.

In een Rusland gekweld door het juk van achtereenvolgens de keizerlijke familie en het communisme, bracht het Sneeuwmeisje een ode aan de vrijheid: een meisje dat haar leven ten volle leidt. Het is die boodschap die we op kerstmis graag met u delen.
 

Vertelling door Lucas Tavernier
Illustratie door Grégoire Pont

Artiesten

Jiří Rožeň

Jiří Rožeň is one of the most exciting and promising conductors of his generation. He has seen success in Salzburg and London as the Finalist of both the Nestlé and Salzburg Festival Young Con

Jovita Vaska

La mezzo-soprano / contralto Jovita Vaska (née Jovita Vaskeviciute), fit ses classes à l'Académie de Musique et des Arts (auprès du Professeur Sigutė Stonyte) où elle obtint son Master en Chant et

Igor Morozov

RECENT & UPCOMING

Grégoire Pont

"Grégoire Pont’s remarkable work avoids easy technical effects and always sticks to the truth of text and music. Never had the meaning of 'spells' been so well embodied.

© studio29.be

Lucas Tavernier

Lucas Tavernier is een meertalig acteur afkomstig uit Gent.