Winter Concert

Bozar
Brussel
vr 20.12.24 18:00
Tarief los ticket
€ 40 - 10
Bozar
Brussel
za 21.12.24 18:00
Tarief los ticket
€ 40 - 10

Music by Henry Purcell, Wolfgang Amadeus Mozart, Frank Sinatra, Julius Fučík, Ambroise Thomas, Camille Saint-Saëns, Aram Khachaturian, John Dowland and Jacques Brel.

 

À LA VIE, A LA MORT / VOOR ALTIJD

Een hartverwarmende familievoorstelling over de schoonheid van verdriet en de onlosmakelijke liefde die ermee verbonden is! Het Belgian National Orchestra brengt troost en plezier met orkestmuziek van Purcell, Kachaturian en Saint-Saëns, aria’s van Mozart, Thomas en ook muziek van Sinatra en Brel.

Geloof jij in leven na de dood?

Ja? – zegt Anna – dat maakt me minder bang.

Oh, dan geloof ik er ook in – zegt Emile.

Anna en Emile creëren samen een wereld. Een wereld waar Anna haar oma en Emile zijn papa elkaar ontmoeten. Oma en papa lachen en grollen, ze wenen en missen, maar bovenal leven ze. Voor altijd. Papa leeft in de sprankel van Emile zijn ogen en oma in de geur van vers gebakken taart.

Met À la vie, à la mort wil zangeres en maker Helene Bracke graag voor altijd een einde maken aan het taboe rond verdriet en gemis. Fysiek acteur Anatoli Akerman (Cirque du Soleil, Circus Roncalli, Walt Disney), zorgt met zijn verfijnde clownerie voor een utstekende balans tussen leed en vermaak, tussen rouwen en gieren.

 

Gabriel Hollander, dirigent
Helene Bracke, concept, tekst, regie, mezzo
Charles Dekeyser, bas-bariton
Tijl Wellens, techniek, licht
Evelyne Meersschaut, kostuums
Anatoli Akerman, clown

 

Tweetalige voorstelling Nederlands-Frans.

Dank aan vzw Missing you, vzw Internationaal Comité, Joëlle Charlier en vooral aan alle kinderen die hebben meegefilosofeerd.