​Cantania - Duizend-en-een keer een stad

 Een uniek avontuur waarin jij en je leerlingen samen zingen!
Via het Cantania-project laat het Belgian National Orchestra leraren en leerlingen kennismaken met de inspirerende kracht van het samen zingen. Ben je op zoek naar een project dat de creativiteit, het concentratievermogen, het langetermijngeheugen en het samenhorigheidsgevoel van kinderen stimuleert? Doe dan mee aan Cantania!

Cantania is een participatief zangproject voor lagere schoolkinderen van het 4de tot het 6de leerjaar in Brussel. De bedoeling is om zang voor lange tijd in de klas te verankeren. Samen zingen stimuleert het gevoel van eigenwaarde en respect voor anderen en verbetert de sociale cohesie tussen kinderen. Gedurende vier cursusdagen word je ondergedompeld in de cantate die speciaal voor kinderen is geschreven. Gaandeweg raken de kinderen vertrouwd met de cantate, de thema's en de tekstuele en muzikale inhoud. Je krijgt tips en hulpmiddelen om de cantate op een fijne en zorgeloze manier aan de kinderen aan te leren. De liederen van de cantate zijn in het Frans en het Nederlands, wat het project een extra rijkdom geeft.

Op 10 juni 2023 kunnen ouders, familie en vrienden de jonge koorzangers aan het werk zien tijdens een grote voorstelling onder de begeleiding van het Belgian National Orchestra bij Bozar.
 

Cantania


Datum : 10/06/2023, 13u00 & 18u00

VRIJE TOEGANG - verplichte inschrijving

Plaats : BOZAR, Henry Le Boeufzaal, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Muziek : Liesa Van der Aa & Stefaan De Rycke

Dirigent : David Ramael

Dramaturgie en regie : Vital Schraenen

Pedagogische ondersteuning : Ruby De Bruyne

Tekst : Carl Norac 

Productie : BOZAR