Het Belgian National Orchestra (BNO) is hét nationale symfonieorkest van België en heeft de ambitie om verder te groeien tot een internationale artistieke, culturele en professionele referentie. Het orkest heeft als hoofdopdracht om het Europese symfonische repertoire in België en het buitenland te ontwikkelen en uit te dragen. Door middel van vernieuwende en grensverleggende programmering wil het BNO een centrale plaats in het hart van de hedendaagse maatschappij veroveren.

Gevestigd in Brussel, in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR), wil het BNO samen met zijn 100-tal medewerkers de internationale uitstraling van zijn activiteiten versterken en bijdragen tot de positionering van Brussel als de hoofdstad van zowel België als Europa. (www.nationalorchestra.be).

Naar aanleiding van het einde contract van de huidige intendant, zijn wij momenteel op zoek naar een (m/v)  Intendant / Algemeen Directeur


Functie

 • Als eindverantwoordelijke voor het artistieke, administratieve, financiële-en personeelsbeleid van de organisatie, ontwikkelt u een beleidsvisie op lange termijn voor het orkest. U vertaalt dit naar een concreet plan met prioriteiten en actiepunten
 • U bepaalt de strategie van de organisatie en geeft richting aan het inhoudelijk artistiek beleid.
 • U geeft leiding aan de organisatie en beheert het orkest in al zijn hoedanigheden.
 • U geeft mee richting aan de beslissingen van de Raad van Bestuur en garandeert de kwalitatieve uitvoering van de opdrachten van het orkest.
 • U vertegenwoordigt het orkest naar zowel interne als externe stakeholders en partners.
 • U bouwt een sterk netwerk uit in binnen-  en buitenland.
 • U rapporteert en legt verantwoording  af aan de Raad van Bestuur.


Profiel

 • U genoot een master opleiding en hebt kennis van de klassieke muziekwereld, zowel qua dirigenten en solisten als repertoire.
 • U heeft een relevante algemene managementervaring opgebouwd en bent in staat de dagelijkse algemene leiding op u te nemen van deze middelgrote organisatie.
 • Als uitstekende People Manager combineert u een groot empathisch vermogen met een vlotte communicatievaardigheid.
 • U bent in staat mensen tot samenwerking te brengen en als sterke leider neemt u de beslissingen die noodzakelijk zijn.
 • U bezit een goede operationele drietaligheid in het Frans, Nederlands en Engels.


Aanbod

U komt terecht in een gerenommeerde culturele instelling met een belangrijke internationale uitstraling. Een open werksfeer en een collegiale samenwerking zijn er kenmerkend.
U kan op een autonome manier invulling geven aan een veelzijdige en afwisselende functie met reële verantwoordelijkheden.
U kan rekenen op een motiverend remuneratiepakket, inclusief bedrijfswagen en kostenvergoeding.
De nieuwe Algemeen Directeur/Intendant wordt een voltijds mandaatcontract aangeboden met een termijn van 6 jaar, dat eenmaal verlengbaar is.


Interesse?

Stuur uw CV en motivatiebrief voor 21 december 2023 naar barbara.saerens@vanloock.be.
Voor meer informatie kan u contact opnemen met Barbara Saerens op het nummer +32 493/41.68.37
Uw sollicitatie wordt in alle discretie behandeld.