Het Belgian National Orchestra is hét symfonisch orkest van het federale België. Het wil verder uitgroeien tot een internationale artistieke en professionele referentie.

Het Belgian National Orchestra is drager van het Europese symfonische repertoire en staat met innoverende producties met twee voeten in de hedendaagse samenleving.

Door de uitoefening van zijn opdrachten draagt het Belgian National Orchestra bij tot de culturele en economische ontwikkeling en samenwerking van de verschillende culturen die Brussel en België rijk zijn alsook van de unieke Belgische identiteit. Samenwerking, dialoog, verstandhouding en diversiteit behoren tot de kernwaarden.

Gevestigd in Brussel met als thuishaven het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) wil het Belgian National Orchestra de internationale uitstraling van zijn activiteiten versterken en bijdragen tot de positionering van Brussel als hoofdstad van België en Europa.

 

 Hoofd marketing, verkoop en sponsoring (m/v/x)

(voltijds, lid van het managementteam, bepaalde duur 1 jaar)

 

Functie:

Als lid van het managementteam lever je een bijdrage aan het ontwikkelen en realiseren van de langetermijndoelstellingen van het Belgian National Orchestra.  Samen met je team ben je verantwoordelijk voor publieksontwikkeling, zaalbezetting, communicatie en voor de realisatie van opbrengsten uit kaartverkoop, sponsoring en fondsenwerving.

 

Concreet betekent dit:

-       Opzetten van initiatieven om de naambekendheid van het orkest te vergroten en de positionering van het Belgian National Ochestra te versterken.  Uiteraard ressorteert hieronder ook de communicatie.

-       Opmaken en uitvoeren van een marketingplan. Creëren en uitwerken van promotionele acties.

-       Samen met je collega Artistieke planning en productie ontwikkelen van concertseries, vernieuwende concertformats en omkadering op vertrouwde en nieuwe concertpodia, voor vertrouwd en nieuw publiek.

-       Opzetten en actief onderhouden van een netwerk van culturele en commerciële partners.

-       Contacten ontwikkelen en onderhouden met bestaande en nieuwe sponsors en de afspraken en contracten op professionele wijze uitvoeren. Bestaande contracten met mediasponsors verder ontwikkelen.

Je rapporteert aan de Intendant (Algemeen directeur). Je geeft leiding aan een team van twee professionals dat zich samen met jou inzet om de doelen te realiseren.

 

Profiel:

·        Je hebt bij voorkeur een master diploma en relevante ervaring in een gelijkaardige functie.

·        Je hebt kennis van CRM, data-analyse, social media en effectieve inzet van online en offline marketingmiddelen.

·        Je spreekt en schrijft vlot  Nederlands en Frans. Je hebt een vlotte praktische kennis van het Engels.

·        Je beschikt over leidinggevende kwaliteiten en uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je een fijne gesprekspartner bent voor collega’s, sponsors, donateurs en samenwerkingspartners.

·        Je hebt een goed inzicht in cijfers en weet hoe een budget te beheren.

·        Affiniteit met klassieke muziek is vereist.

·        Weekend- en avondwerk is een essentieel onderdeel van de functie en schrikt je niet af.

 

Aanbod:

·        Een contract van bepaalde duur (1 jaar), met mogelijkheid tot verlenging

·        Een boeiende functie in een dynamische omgeving

·        Brutomaandloon volgens barema NA12 van de publieke sector

·        Terugbetaling woon-werkverkeer met openbaar vervoer aan 100%

 

Geïnteresseerd? Reageer via hr@nationalorchestra.be voor 10/01/2019.