Wintersuite

Een van onze kernopgaven is investeren in het publiek van de toekomst. Dit doen we door familie- en schoolvoorstellingen te organiseren waarbij mimespel, theater en videobeelden voor een jonge generatie deuren openen tot de muziek van bijvoorbeeld Mozart en Prokofiev. Spijtig genoeg moesten we, ondanks vergevorderde voorbereidingen, zowel ons Kerstconcert als het jongerenproject Prokofiev Revisited uitstellen naar een volgend seizoen.

We willen u en uw (klein)kinderen in deze eindejaarsperiode echter niet in de kou laten staan en bieden daarom vanaf vandaag WINTERSUITE aan, een geanimeerd concert dat we vorig jaar creëerden om de verbeelding van kinderen ook in minder evidente tijden te blijven prikkelen.

Het uitgangspunt van WINTERSUITE is de compositie Ma mère L’Oye van de Franse componist Maurice Ravel. Deze uit meerdere delen bestaande suite is gebaseerd op de Sprookjes van Moeder de Gans en verklankt verhalen als DoornroosjeKlein Duimpje en De Schone en het Beest. Vijf instrumentalisten van het Belgian National Orchestra voerden een bewerking van deze feeërieke muziek uit, bijgestaan door de charismatische pianiste – en ooit Koningin Elisabethlaureate – Eliane Rodrigues.

Geïnspireerd door Ravels muziek, schetste Grégoire Ponts virtuoze tekenpen in WINTERSUITE een eigen universum, waarin tekeningen plots tot leven komen en ze huppelend het ene avontuur na het andere beleven. De tekeningen werden zowel op een scherm geprojecteerd als op de muzikanten zelf. De opname vond plaats in het buitengewone art-deco-kader van de Résidence Palace.

Met deze feeërieke sprookjessuite wensen we u een prettige eindejaarsperiode toe!

Deze video is te bekijken tot 19 januari 2022.


Muzikale groeten,

Het Belgian National Orchestra