Hymne van solidariteit

Duizenden mensen verkeren in nood door de hevige overstromingen. Vanuit het Belgian National Orchestra, de Koningin Elisabethwedstrijd en Bozar brengen we in een korte videoboodschap een hymne om onze solidariteit met de slachtoffers, hun families en hulpverleners te tonen. Eerder deze week werd besloten om het traditionele preludiumconcert tot de Nationale Feestdag die plaats moest vinden als onderdeel van de Nationale Feestdag festiviteiten af te gelasten vanwege de nationale rouw. Samen beslisten we toch om een vleugje muziek als troost, hoop en verbondenheid uit te dragen aan de Belgische bevolking.

De musici zijn zeer zwaar aangeslagen over wat er is gebeurd, maar geïnspireerd door de woorden van Wagner ‘muziek begint daar waar woorden stoppen’, besloten Maestro Hugh Wolff en de Koningin Elisabethwedstrijd om speciaal voor jullie de volgende muziek op te nemen: Nimrod uit de Enigmavariaties, op. 36 van Edward Elgar en de Nocturne voor cello en orkest,op. 19 nr. 4 van Peter Tsjaikovski. Deze hymne willen we graag zo breed mogelijk met jullie, ons publiek, delen.
 

"Hoewel ik blij ben terug te zijn in Brussel en muziek te maken met het prachtige Belgian National Orchestra en Maestro Hugh Wolff, ben ik ook bedroefd door de recente tragische gebeurtenissen die aan veel mensen het leven hebben gekost.

Ik hoop dat onze muziek helpt om diegenen te troosten die dat nodig hebben."Indien u wenst, kan u de slachtoffers van deze vreselijke gebeurtenis steunen. Dit kan onder meer via het Rode Kruis: BE70 0000 0000 2525