UITGESTELD - Jochen Rieder, Jonas Kaufmann (Tenor) & Clémentine Margaine (Mezzosopraan)

di 02.06.20 20:00
BOZAR
Tarief los ticket
€ 166 – 134 – 96 – 42
za 06.06.20 20:30
Philharmonie de Paris
Tarief los ticket
€ 160 – 120 – 90 – 65 - 40

Excerpten uit opera's van Georges Bizet, Charles Gounod, Fromental Halévy, Jules Massenet ...

EEN FRENCH KISS VAN JONAS KAUFMANN

“Ik dacht dat het echt was.” Zo herinnert Jonas Kaufmann zich Puccini’s Madama Butterfly, de eerste opera die hij zag toen hij zeven was. “Ik was er kapot van toen de zangeres die Madama Butterfly speelde, terugkwam voor het applaus, en ze niet meer dood was.”

Jonas Kaufmann, zonder twijfel de beste tenor van zijn generatie, brengt al bijna twee decennia lang talrijke operahelden tot leven. De vrijheid en de reikwijdte van zijn repertoire zijn verbluffend. Zijn bijzonder veelzijdige stem verrukt evenzeer in de lichtere tenorrollen van Verdi en Puccini als in de grote dramatische zang die vereist is bij Wagner. Met zijn recital in Brussel viert Kaufmann de grootse muzikale meesterwerken die het 19e-eeuwse Parijs omvormden tot de wereldhoofdstad van de opera. Zijn selectie van aria’s en duetten bestrijkt dit prachtige tijdperk en bewijst Kaufmann zijn meesterschap in het Franse repertoire.

De internationaal gerenommeerde Franse mezzosopraan Clémentine Margaine vergezelt Kaufmann voor dit unieke concert met het Belgian National Orchestra.

Artiesten

Jochen Rieder

The German conductor Jochen Rieder was born in the Rhineland-Palatinate. He has followed a classical career path that has taken him from Karlsruhe via Bremen to the Zurich Opera House.

Jonas Kaufmann

Le ténor Jonas Kaufmann est né le 10 juillet 1969 à Munich.

Clémentine Margaine

 

"Clémentine Margaine est une Carmen sombre comme les voyelles qu'elle transforme, généreuse comme sa voix et son vibrato dramatique."