Stanislav Kochanovsky & Hungarian National Choir, Tetiana Zhurave (sopraan), Zsófia Kálnay (mezzo), Szabolcs Brickner (tenor)

vr 10.11.17 20:00
BOZAR
Tarief los ticket
€46 – €38 – €24 – €10

Anton Webern, Im sommerwind
György Ligeti, Requiem
Leopold Stokowski, Bach Toccata und Fuge
Zoltán Kodály, Psalmus Hungaricus

Het orkest trakteert op uitzonderlijke concerten, ofwel omdat ze nooit eerder gebracht zijn, ofwel omdat er een gigantische bezetting voor nodig is. Of allebei. Dat is zeker zo bij de Psalmus Hungaricus, dat gespeeld wordt tijdens het openingsconcert van het Hongaars voorzitterschap van de Raad van Europa (10 november) en Zoltán Kodaly gedenkt. Het wordt een Belgische première en het eerste concert in een unieke reeks van 4 uitzonderlijke werken die tot 2020 worden uitgevoerd. Dit is een coproductie met het Paleis der Schone Kunsten van Boedapest, inclusief 90 zangers van het Nationaal Koor van Hongarije. Het nodigt uit tot een kritische blik op de nationale identiteit na de uitvoering van het Requim van Ligeti...die bekendstond om zijn antinationalisme.

Met de steun van de cultuurdienst van de Hongaarse ambassade in Brussel en de steun van het Hongaars ministerie van buitenlandse zaken en handel. 

bbi logo

Artiesten

Hungarian National Choir

The Hungarian National Choir is composed by some of the most outstanding and talented musicians of Hungary. Mátyás Antal is the Chorusmaster since 1990.

Stanislav Kochanovsky

Stanislav KOCHANOVSKY was born in St. Petersburg and studied at the Glinka Choir School. He graduated with honors at the famous St.

Nationaal Orkest van België

Tetiana Zhurave

Zsófia Kálnay

Szabolcs Brickner

After receiving a degree in both voice and clarinet at the Franz Liszt Academy in Budapest, Szabolcs Brickner attends master classes at the Hochschule für Musik in Augsburg with a.o.