Stanislav Kochanovsky

vr 20.03.20 20:00
BOZAR
Tarief los ticket
€ 46 – 38 – 24 – 10

Paweł Łukaszewski, Ego sum pastor bonus

Henryk Mikołąj Górecki, Totus tuus

Witold Lutoslawski, Concerto for orchestra

Sergei Rachmaninoff, De klokken, op. 35   

BELLS OF INFERNO

Elke reiziger die door Polen reist, merkt op dat het land lange tijd in de ban was van religie. Deze culturele bagage heeft ook het werk van verschillende musici sterk beïnvloed. Zo componeerde Paweł Łukaszewski Ego som pastor bonus (“Ik ben een goede priester”). Witold Lutoslawski gaf de voorkeur aan plechtigere tonen in zijn Concerto for Orchestra. Ook Henryk Mikołaj Górecki gaat de spirituele tour op Totus Tuus, of “Geheel de uwe (Maria)” in het Nederlands.

In dit concert horen we eveneens ‘the Bells’ een werk van Rachmaninoff. Een studente van de componist schreef hem anoniem een brief met de suggestie het gelijknamige gedicht van Edgar Allen Poe op muziek te zetten. In het gedicht wordt het geluid van verschillende klokken beschreven, van lichte zilveren belletjes tot zware ijzeren kolossen, wat vaak wordt geïnterpreteerd als een metafoor voor het leven. Rachmaninoff brengt dit klokkengelui tot leven in zijn compositie, bij ons gespeeld onder leiding van dirigent Stanislav Kochanovski.

In het kader van Klarafestival.

De a capella koor werken (Lukaszewski en Gorecki) worden geregisseerd door de koorleider van NFM Wrocław Philharmonic Choir, Agnieszka Franków-Żelaznyer.

 

BANAD FESTIVAL –  CONCERT + BEZOEK

In het kader van het BANAD-festival worden in samenwerking met Explore.Brussels exclusieve rondleidingen door Bozar georganiseerd. Voor reserveringen kunt u een e-mail sturen naar info@explore.brussels.

Praktische informatie:

  • Data: vrijdag 20 maart en vrijdag 27 maart
  • Gratis voor kaarthouders van het betreffende concert
  • Bezoek in het Nederlands en Frans
  • Start 19.00 uur

Duur : 30 minuten

Artiesten

Stanislav Kochanovsky

Stanislav Kochanovsky was born and studied in St.

Tatiana Pavlovskaya

Tatiana Pavlovskaya began her musical education playing the piano, and later as a choral director. She completed a post-graduate study in St.

Oleg Dolgov

Don Jose in Carmen (NNTT Tokyo), tenor solo in Rachmaninoff’s The Bells (Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks with Mariss Jansons), title part in Semyon Kotko (Concertgebouw Amsterdam with

Rodion Pogossov

Rodion Pogossov joined the Lindemann Young Artist Development Programme at the beginning of his early career.