Preludium tot de Nationale Feestdag

wo 20.07.22 20:00

François Van CampenhoutBrabançonne
Frédéric DevreeseBenvenuta  (Tango)
Erich Wolfgang KorngoldConcerto for violin and orchestra in D major, op. 35
Claude DebussyImages n° 2, Ibéria

Op woensdag 20 juli om 20 uur worden de feestelijkheden rond de Nationale Feestdag ingezet met een gratis concert. De Amerikaanse violiste Stella Chen, Eerste Laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd voor Viool 2019, zal samen met het Belgian National Orchestra optreden in de Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten van BrusselZijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin zullen het concert bijwonen.
 

Tickets

De tickets (maximum 4 per reservatie) kunnen gereserveerd worden vanaf donderdag 23 juni om 11 uurvia deze link.

Personen die niet online kunnen reserveren, kunnen vanaf donderdag 23 juni bellen naar Bozar Tickets op het nummer 02 507 82 00 (open van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17 uur).

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
 

Uitzending van het concert

Het concert wordt de avond zelf live uitgezonden op Klara en op donderdag 21 juli om 14u op Eén en op vrt.nu. Daarna blijft het concert een maand beschikbaar op vrt.nu.
 

Programma

Het Belgian National Orchestra stelt een gevarieerd programma voor en zet zoals gewoonlijk een Belgische componist in de kijker, dit jaar is dat Frédéric Devreese. Het concert begint met zijn Tango from benvenuta suite, gevolgd door het Vioolconcerto van Erich Korngold vertolkt door Stella Chen. De avond wordt afgesloten met Iberia van Claude Debussy.

 

Hugh Wolff, dirigent
Stella Chen
, viool
 Dit concert wordt georganiseerd door de Koningin Elisabethwedstrijd, in samenwerking met het Belgian National Orchestra en Bozar, dankzij de steun van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister en de Nationale Loterij.