Pierre Bleuse & Esther Yoo (Viool)

do 03.10.19 20:00
Collégiale St Vincent de Soignies
Tarief los ticket
€22 - €10
za 05.10.19 19:00
Théâtre Royal de Namur

Ludwig van Beethoven, Egmont Overture

Felix Mendelssohn, Concerto voor viool en orkest in e, op. 64

Ludwig van Beethoven, Symfonie nr. 7 in A, op. 92

RUSTELOZE VREDE

Friemelend aan het kraagje van haar jasje wacht Klärchen op haar Egmont, de geliefde dissident: “Was ik een jongen, dan zou ik zijn vaandel overal volgen.” Beethovens Egmont, naar Goethe’s gelijknamige treurspel, is een muzikaal verzetswerk tegen een agressor op drift. Een dappere politieke stellingname van de componist wiens geliefkoosde Wenen dan al ruim een jaar bezet wordt door Napoleons Grande Armée. In 2020 vieren we Beethovens 250e geboortejaar. Als voorproefje daarop wordt op deze avond ook zijn Zevende Symfonie gespeeld, een werk waarin we zijn muzikale genie misschien wel in haar puurste vorm kunnen genieten.

De werken van Beethoven worden afgewisseld met het Vioolconcert in e mineur van Felix Mendelssohn. De componist werkte jaren aan dit stuk, het kostte hem veel tijd voordat hij “vrede had met het begin.” Toch heeft hij het uiteindelijk op papier weten te zetten en horen we Esther Yoo, de jongste laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd, dit begin van “rusteloze passie” inzetten. De avond staat onder leiding van de gevierde dirigent Pierre Bleuse.

Artiesten

Esther Yoo

Esther Yoo, the young American-Korean violinist, is the first ever Artist-in-Residence with the Royal Philharmonic Orchestra – a year long residency starting in 2018.

Pierre Bleuse

« Pierre Bleuse, l’un des plus brillants chefs de sa génération et à n’en pas douter un grand nom de la scène internationale dans un avenir proche ».