Koningin Elisabethwedstrijd 2019 - Finale viool

ma 20.05.19 20:00
BOZAR
di 21.05.19 20:00
BOZAR
wo 22.05.19 20:00
BOZAR
do 23.05.19 20:00
BOZAR
vr 24.05.19 20:00
BOZAR
za 25.05.19 20:00
BOZAR

 

Georganiseerd door het KEW

 

De Koningin Elisabethwedstrijd en het Belgian National Orchestra: een gouden duo

De wedstrijd die de naam draagt van de koningin die een (erg) groot hart had voor de kunsten, is sinds zijn ontstaan in de jaren 30 uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze referentiepunten voor aanstormend muzikaal talent. Zo geldt de Koningin Elisabethwedstrijd niet alleen als een belangrijke toetssteen voor ambitieuze jonge musici (die een carrière als solist willen uitbouwen), maar is het Concours ook de facto een fantastisch forum waar de hele wereld van de klassieke muziek bijeen komt. Oud-laureaten bemannen er de jury, muziekdirecteurs van concertzalen en festivals, impresario’s, componisten, dirigenten en talloze andere musici tekenen traditiegetrouw voor de duur van de wedstrijd present in Brussel. Net als het publiek, dat massaal aantreedt voor de bijzondere, vaak geëlektrificeerde sfeer die tijdens het gebeuren in de concertzaal hangt. Laureaten hebben veel weg van olympische atleten: een groot uithoudingsvermogen, discipline en kracht.

Hoeft het nog gezegd te worden dat in de bijzondere omstandigheden van de wedstrijd het orkest waarmee ze optreden van cruciaal belang is. Niet alleen de laureaten zetten tijdens de finaleweek topprestaties neer, ook het orkest is dan in bloedvorm. De laureaten moeten immers op hun collega-orkestmusici kunnen vertrouwen. Er is dan ook veel empathie bij de orkestleden voor de jongelui die zich tonen op het – tijdens de finaleweek – belangrijkste concertpodium van de wereld.

Artiesten

Hugh Wolff

Né à Paris de parents américains, Hugh Wolff grandit à Londres et Washington DC. Il étudie le piano avec Léon Fleischer et la composition musicale avec George Crumb.