Hugh Wolff & Renaud Capuçon (Viool)

zo 16.02.20 15:00
BOZAR
Tarief los ticket
€ 46 – 38 – 24 – 10

Aaron Copland, Appalachian Spring (Georkestreerd door de componist, 1945)

Ernest Chausson, Poème

Maurice Ravel, Tzigane

Robert Schumann, Symfonie nr. 1 in Bes, op. 38 « Lente »

Voor het concert op 14/02, graag hier klikken.

 

RAPSODIE VAN DE LENTE

Violist Renaud Capuçon blijft voor een tweede concert in Brussel. We krijgen nog een kans om van de Eerste Symfonie van Schumann en Appalachian Spring van Copland te genieten. Onze dirigent Hugh Wolff heeft een langdurige band met dit laatstgenoemde werk, dat hij in 1991 – net na het overlijden van de componist – opnam met het Saint Paul Chamber Orchestra.

Om in de sfeer van vernieuwing en natuur te blijven, wordt dit programma aangevuld met Tzigane van Maurice Ravel. De titel laat zich vertalen als ‘zigeuner’. Ravel liet zich voor deze rapsodie inspireren door dit nomadische volk. In de dramatische opening, een lange en uitdagende solo voor Capuçon, horen we de onstuimige en mystieke band met de natuur.

Artiesten

Hugh Wolff

Hugh Wolff is among the leading conductors of his generation.  He has appeared with all the major American orchestras including those of Chicago, New York, Boston, Philadelphia, Los Angeles, S

Renaud Capuçon

French violinist Renaud Capuçon is firmly established internationally as a major soloist, recitalist and chamber musician.