Hugh Wolff & Pierre-Laurent Aimard (piano), Olivier Latry (orgel)

vr 15.09.17 20:00
BOZAR
Tarief los ticket
€46 – €38 – €24 – €10

Benoît Mernier, Concerto voor orgel en orkest (wereldcreatie)
Maurice Ravel, Linkshandig concerto voor piano in D
Ludwig van Beethoven Symfonie in Es nr 3, op. 55 'Eroica'

Met dit concert wordt het monumentale orgel van BOZAR ingehuldigd. Het Belgian National Orchestra  treedt voor het eerst dit seizoen op onder zijn nieuwe naam en onder leiding van zijn nieuwe chef-dirigent, de Amerikaan Hugh Wolff. Het prestigieuze orkest krijgt het gezelschap van twee beroemde Franse klavierspelers, pianist Pierre-Laurent Aimard en organist Olivier Latry. Ze brengen het beroemde  Concerto voor de linkerhand van Ravel en een werk dat BOZAR speciaal voor deze gelegenheid heeft besteld: het Concerto voor orgel van de Belgische componist Benoît Mernier. Het orgelconcerto beleeft zijn wereldpremière en zal de vele klankkleuren van het orgel van de Grote Zaal Henry Le Bœuf helemaal tot hun recht laten komen. Daarna gaat het orgel in dialoog met het orkest in de weergaloze Derde symfonie van Beethoven, de Eroïca.

Artiesten

Pierre-Laurent Aimard

Widely acclaimed as a key figure in the music of our time and as a uniquely significant interpreter of piano repertoire from every age, Pierre-Laurent Aimard enjoys an internationally celebrated ca

Olivier Latry

French organist Olivier Latry is one of the most distinguished concert organists in the world today.

Hugh Wolff

Né à Paris de parents américains, Hugh Wolff grandit à Londres et Washington DC. Il étudie le piano avec Léon Fleischer et la composition musicale avec George Crumb.