Hugh Wolff & Nelson Freire

zo 26.04.20 15:00
BOZAR
Tarief los ticket
€ 46 – 38 – 24 – 10

Julia Adolphe, Dark Sand, Sifting Light

Ludwig van Beethoven, Concerto voor piano en orkest nr. 4 in G, op. 58

Ludwig van Beethoven, Symfonie nr. 7 in A, op. 92

BEETHOVEN 2020

“Mijn meest excellente symfonie”, zo beschreef Beethoven zijn Zevende. Ook bij het groter publiek is dit een van de meest geliefde werken van de componist. Daarnaast worden we voor de gelegenheid geëerd door de komst van Nelson Freire, een van de grootste pianisten van onze tijd, die Beethovens Vierde Pianoconcert ten gehore zal brengen. Een stuk dat hij in de jaren vijftig van de vorige eeuw al speelde, en door en door kent.

De speciale gelegenheid op deze avond – eigenlijk voor heel 2020 – is de 250e geboortedag van Ludwig van Beethoven (het is ‘van’ en niet ‘von’, al werd Ludwig in Bonn geboren, zijn opa kwam uit Mechelen). Echter, als het aan Beethoven zelf ligt is het pas zijn 248e geboortejaar. De componist hield namelijk stug vol dat hij in 1772 geboren was, zelfs toen hem het bewijs van zijn doopakte werd gepresenteerd. De werkelijke reden hiervoor zal een mysterie blijven, hoewel velen geloven dat Ludwigs vader Johann hiermee te maken had. Hij zou gelogen hebben over het geboortejaar, zodat zijn zoon nog iets langer de status van ‘Wunderkind’ kon genieten.

Artiesten

Hugh Wolff

Hugh Wolff is among the leading conductors of his generation.  He has appeared with all the major American orchestras including those of Chicago, New York, Boston, Philadelphia, Los Angeles, S

Nelson Freire

Né au Brésil en 1944, Nelson Freire commence le piano à 3 ans et donne son premier récital à 5 ans avec la Sonate en la majeur K.331 de Mozart.