Hugh Wolff, Katia & Marielle Labeque (Piano)

do 16.01.20 20:00
Lemmensinstituut Leuven
Tarief los ticket
€25 - 23
vr 17.01.20 20:00
BOZAR
Tarief los ticket
€ 46 – 38 – 24 – 10
zo 19.01.20 15:00
BOZAR
Tarief los ticket
€ 46 – 38 – 24 – 10

Lotta Wennäkoski, Flounce
Wolfgang Amadeus Mozart, Concerto voor 2 piano's en orkest nr. 10 in Es, KV. 365
Jean Sibelius, Symfonie nr. 2 in D, op. 43

SISTERS IN CONCERT

Net als Wolfgang was zijn zus Maria Anna Mozart een muzikaal wonderkind. De twee werden door vader Leopold overal mee naartoe genomen om hun talenten te laten horen. Vooral op de klavecimbel en pianoforte kreeg Nannerl, zoals ze door de familie werd genoemd, erg veel waardering in binnen- en buitenland. Ook Wolfgang was fan van zijn oudere zus, en componeerde zijn duo-pianoconcert om samen met haar te spelen. Helaas hebben ze het nooit samen opgevoerd in het openbaar: de jongvolwassen Nannerl mocht niet meer optreden van Leopold maar moest trouwen, zoals het meisjes van haar leeftijd betaamde.

Nu, bijna driehonderd jaar later, wordt dit pianoconcert bij ons gespeeld door twee zussen, Katia en Marielle Labèque. Gelukkig hoefden zij niet op hun achttiende te stoppen met optreden en kunnen we nog steeds van hun uitzonderlijke talent genieten. In tegenstelling tot Wolfgang en Nannerl, die tijdens hun leven steeds meer uit elkaar groeiden, zijn deze zussen onafscheidelijk op en naast het podium. Ze treden altijd samen op en hebben hun eigen platenlabel. Deze bijzondere band wordt weerspiegeld in de sublieme klank van hun samenspel.

Artiesten

Hugh Wolff

Hugh Wolff is among the leading conductors of his generation.  He has appeared with all the major American orchestras including those of Chicago, New York, Boston, Philadelphia, Los Angeles, S

Katia & Marielle Labèque

“The best piano duo in front of an audience today”
New York Times