Het Orkest komt bij uw thuis

vr 26.06.20 20:00
YouTube
vr 03.07.20 20:00
YouTube

26/06

Gustav Holst, March from Three Pieces for Oboe and String Quartet; St. Paul’s Suite
Michael Nyman, Trysting Fields
Benjamin Britten, Simple Symphony
Dirk Brossé, To the Unknown Soldier


03/07

Joseph Jongen, Trio pour violon, alto et violoncelle, op. 135
Claude Debussy, Deux danses pour harpe et orchestre à cordes
Frank Martin, Pavane couleur du temps
Maurice Ravel, Le tombeau de Couperin

26/06

Na de grote barokcomponst Purcell was het wachten tot het einde van de 19de eeuw tot er terug belangrijke namen verschenen in de Engelse muziekgeschiedenis. Een van de bekendste is Gustav Holst. Zijn The Planets presenteren we in het volgende seizoen, maar tijdens dit concert staan zijn March uit Three Pieces for Oboe and String Quartet en St. Paul's Suite op het programma. Ook Benjamin Britten was een toonaangevende figuur. Van hem hoor je zijn jeugdwerk met de naam Simple Symphony. Michael Nyman is onsterfelijk geworden door zijn meeslepende soundtrack bij Jane Campions The Piano, maar ook voor Peter Greenaway componeerde hij veel, zoals Trysting Fields uit Drowning by Numbers. 

Dit Brits onderonsje krijgt ook een Belgian touch met Dirk Brossé’s To the Unknown Soldier, een ingetogen stuk voor strijkersensemble en harp dat de soldaten herdenkt die stierven tijdens Wereldoorlog I. Dit stuk zal worden gespeeld ter ondersteuning van de even anonieme helden van de zorgsector. 


03/07

Joseph Jongen uit Luik en Frank Martin uit Genève hebben met elkaar gemeen dat ze Europa doorkruisten om kennis te maken met de Germaanse en Franse muziekculturen. Beiden ontplooiden zich tijdens de bruisende periode die Europa aan het begin van de 20e eeuw kende. Dit samengaan van invloeden gaf aanleiding tot een veelheid aan persoonlijke en innovatieve muziektalen, die in de figuren van Debussy en Ravel werden uitgekristalliseerd. De muzikanten van het Belgian National Orchestra laten u de delicate en sensuele klanken van de belle époque horen.
 

Tot ziens op ons YouTube-kanaal