Sandrine Piau : Haendel Messiah

vr 02.04.21 20:00
BOZAR
Tarief los ticket
€ 60 – 48 – 34 – 16

George Frideric Haendel, Messiah 

Glory to god

Toen de Italiaanse opera in de jaren 1730 in Londen uit de mode raakte, schakelde Händel over op het componeren van Engelstalige oratoria. In Rome, waar opera een tijdlang onder pauselijke ban stond, had Händel in dit genre al enige ervaring opgedaan. Messiah, geschreven in 1741, was zijn achtste en oratorium en gebruikt teksten uit de King James Bible en de Coverdale Psalter. In drie delen wordt de theologische betekenis van Christus, de Bijbelse Messias, bezongen: eerst verkondigen oudtestamentische profeten zijn komst; in een tweede deel komen Christus’ kruisdood, verrijzenis en hemelvaart aan bod (culminerend in het overbekende Hallelujah) en in het laatste deel wordt zijn verlossende rol voor de mensheid verder uitgelegd.

Händels Messiah is de Angelsaksische tegenhanger van Bachs Matthäus-Passion en wordt rond zowel Kerstmis als Pasen veelvuldig opgevoerd. Origineel voor een relatief kleine bezetting geschreven, kwam er in de loop van de 18de en 19de eeuw een traditie op gang om dit oratorium met steeds grotere orkesten en koren te bezetten. Voor deze uitvoering werkt het Belgian National Orchestra samen met het Chœur de Chambre de Namur en de Britse dirigent Ian Page, die de Angelsaksische opvoeringstraditie (van mammoetconcerten in de Royal Albert Hall tot uitvoeringen met historische instrumenten) door en door kent.

 

Ian Page (Dirigent)
Sandrine Piau (Sopraan)
Patrick Grahl (Tenor)
Benjamin Williamson (Contratenor)
Johannes Weisser (Bariton)
Chœur de Chambre de Namur 

Artiesten

Ian Page

Ian Page is the founder, conductor and artistic director of Classical Opera and The Mozartists.

Sandrine Piau

A renowned figure in the world of baroque music, French soprano Sandrine Piau regularly performs with celebrated conductors such as William Christie, Philippe Herreweghe, Christophe Rousset, Gustav

Benjamin Williamson

Winner of the 2013 Nei Stëmmen International Singing Competition in Luxembourg, recent roles include Anführer in Toshio Hosokawa’s Erdbeben Träume with Opera Stuttgart, Seraphim 3 in John Adams’ Th

Patrick Grahl

Patrick Grahl was born in Leipzig and was initially a member of the St.

Johannes Weisser

Norwegian baritone Johannes Weisser has established himself as one of the most exciting European singers of his generation.