Arabella Steinbacher & Dvořák

vr 04.12.20 20:00
BOZAR
Tarief los ticket
€ 46, 38, 24, 10

Igor Stravinsky, Pulcinella Suite

Antonin Dvořák, Concerto voor viool en orkest in a, op. 53

Antonin Dvořák, Carnival ouverture, op. 92

Blazers en slagwerk

Joseph Joachim, de violist aan wie zowel Brahms als Bruch hun vioolconcerti opdroegen, slaagde er ook in om de Tsjechische componist Antonín Dvořák te overtuigen een vioolconcerto te schrijven. Wat opvalt bij Dvořák, is het ontbreken van een virtuoze cadens en een recapitulatie in het eerste deel, alsook de onmiddellijke overgang in het tweede deel (dat zo beroemd is dat het vaak als zelfstandig werk wordt opgevoerd). Het tweede werk van Dvořák dat op het programma staat, Carnival, is een concertouverture die hij componeerde als tweede deel van een ouverture-trilogie rond de thematiek ‘Natuur, Leven en Liefde’. Koperblazers en het slagwerk – in het bijzonder de tamboerijn – spelen in deze compositie een glansrol.

 

Hugh Wolff, dirigent

Arabella Steinbacher, viool

Artiesten

Hugh Wolff

Hugh Wolff is among the leading conductors of his generation.  He has appeared with all the major American orchestras including those of Chicago, New York, Boston, Philadelphia, Los Angeles, S

Arabella Steinbacher

"Balanced lyricism and fire [...]. Among her assets are a finely polished technique and a beautifully varied palette of timbres" (Allan Kozinn/ New York Times)