Branford Marsalis - Tribute to the American Symphonic Repertoire

Bozar
Brussel
vr 25.03.22 20:00

Maxim ShalyginDrop after drop
Leonard Bernstein, Three Dance Episodes (from: On the Town)
Heitor Villa-Lobos, Fantasia for saxophone, A490
John Corigliano, Gazebo dances (Belgian premiere)
John Williams, Escapades for Alto Saxophone and Orchestra (from: Catch Me If You Can)
John Adams, The Chairman Dances
Branford Marsalis, Cassandra (arr. by Vince Mendoza, world premiere)

Jazzlegende Branford Marsalis is de grootmeester van de saxofoon. Hij speelde met Sting en Miles Davis, richtte de groep Buckshot LeFonque op en was bandleider in The Tonight Show with Jay Leno. De laatste jaren focust hij alsmaar meer op klassieke muziek en treedt hij regelmatig op met toporkesten waaronder het orkest van de Bayerische Staatsoper en de New York Philharmonic.

In samenwerking met het Belgian National Orchestra onder leiding van Dirk Brossé brengt Branford Marsalis een ode aan het 20ste-eeuws Amerikaans symfonisch repertoire met werk van grootmeesters als Heitor Villa-Lobos, Leonard Bernstein, John Corigliano, John Williams (waaren John Adams. Daarbij is hij nu eens solist, dan weer orkestmusicus. Als laatste werk speelt Branford Marsalis de wereldpremière van Cassandra, een jazz standard van hemzelf die Vince Mendoza herwerkte voor orkest en saxofoon.

Dit concert vormt het hoogtepunt van een driedaagse residentie van Branford Marsalis in Bozar, waarbij hij eerst solo speelt in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal, vervolgens concerteert met het Belgian National Orchestra en dan ook nog eens optreedt met het door hem gestichte Branford Marsalis Quartet.

 

Dirk Brossé, dirigent
Branford Marsalis, saxofoon
Nico Schoeters, vibrafoon (solo John Williams)

Artiesten

Dirk Brossé

Dirk Brossé, an internationally acclaimed conductor and award winning composer, is currently Music Director of the Chamber Orchestra of Philadelph

Branford Marsalis

After four decades in the international spotlight, the achievements of saxophonist Branford Marsalis continue to grow.