A Night at the Opera with Angela Gheorghiu

Bozar
Brussel
wo 25.01.23 20:00
Tarief los ticket
€ 78 - 60 - 44 - 22
Philharmonie de Paris
Buitenland
za 28.01.23 20:00
Tarief los ticket
€ 135 - 105 - 85 - 60 - 30 - 10

Ottorino Respighi, Burlesca for orchestra P. 59
Tommaso Giordani, Caro mio ben
Giuseppe Verdi, Macbeth, « O figli… Ah la paterna mano »
Francesco Cilea, Adriana Lecouvreur, Duo « Ma dunque, e vero? »
Georges Bizet, Carmen suite no.1, Prelude & Aragonaise
Georges Bizet, Carmen, « La fleur que tu m’avais jetée »
Georges Bizet, Carmen, Habanera
Giacomo Puccini, Tosca, Duo « Mario Mario Mario! » Acte 1
Amilcare Ponchielli, Dance of the Hours from La Gioconda
Amilcare Ponchielli, La Gioconda, « Cielo e mar »
Giacomo Puccini, Manon Lescaut, « In quelle trine morbide »
Giacomo Puccini, La Bohème, « O soave fanciulla »
Edouard Lalo, Ouverture Le roi D’Ys
Jules Massenet, Le Cid, « Pleurez, mes yeux »
Jules Massenet, Werther, « Pourquoi me réveiller »
Umberto Giordano, Andrea Chénier, Duo final « Vicino a te »

De Roemeense operaster Angela Gheorghiu is een van de grote sopranen van deze tijd. In 1992 maakte ze haar internationaal debuut in het Royal Opera House. Daarna ging het met haar carrière steil omhoog: in London zong ze datzelfde jaar nog Mimi (La bohème) en aan de Wiener Staatsoper Adina (L’elisir d’amore). Nauwelijks een jaar later maakte ze haar debuut in de Metropolitan Opera en sindsdien is ze wereldwijd in titelrollen te horen.

Criciti en het publiek roemen haar stem die een grote lyrische schoonheid bezit, “met gloeiende, hoge noten van gesponnen goud en een donker, vibrerend conteraltbereik dat herinnert aan Maria Callas.” Ook als actrice zet Angela Gheorghiu telkens weer fenomenale prestaties neer. Glanspartijen van haar zijn Tosca (bijvoorbeeld in de beroemde productie van het Royal Opera House aan de zijde van Bryn Terfel en Jonas Kaufmann), Charlotte uit Massenets opera Werther (Wiener Staatsoper & Salzburger Festspiele) en de titelrol van Adriana Lecouvreur (onder andere op een bekroonde DVD van Decca).

De Chileens-Amerikaanse tenor Jonathan Tetelman is een reizende ster aan het operafirmament: geboren in Chili en opgevoed in New Jersey, studeerde hij zang aan zowel de Manhattan School of Music als aan de Mannes School of Music. Na drie jaren als DJ te hebben gewerkt in een club in Manhattan, wierp hij zich volledig op zijn zangcarrière. Recent nam hij een eerste album op voor Deutsche Grammophon en debuteerde hij zowel aan de Komische Oper Berlin, de English National Opera (Rodolfo/La Bohème) als aan het Royal Opera House Covent Garden (Alfredo/La traviata).

 

Frédéric Chaslin, dirigent
Angela Gheorghiu, sopraan
Jonathan Tetelman, tenor

Artiesten

Frédéric Chaslin

Conductor, composer, pianist and author, Frédéric Chaslin was born in Paris and educated at the Paris Conservatoire and the Salzburg Mozarteum.

Angela Gheorghiu

Superstar Angela Gheorghiu, the most glamorous and gifted opera singer of our time (New York Sun), was born in the small Romanian town of Adjud.