Zal niet plaatsvinden - Hugh Wolff & Prokofiev Revisited

Bozar
Brussel
za 15.01.22 14:00

Sergei Prokofiev, selected works

FAMILIE EN VRIENDEN CONCERT

Voor zijn ballet Romeo en Julia schreef de Russische componist Sergei Prokofiev indrukwekkende symfonische muziek. Sommige delen, zoals de bekende Dance of the Knights, werden later gebruikt als filmmuziek. Het Belgian National Orchestra speelt onder leiding van chef-dirigent Hugh Wolff enkele hoogtepunten uit dit legendarische werk.

De jonge Gentse theatermaker Mats Vandroogenbroeck verzorgt samen met een actrice en een videokunstenaar het scenische deel van de voorstelling. Wat heeft het verhaal van Romeo en Julia ons vandaag nog te vertellen? Functioneert liefde in een digitaal tijdperk nog op dezelfde manier? En hoe authentiek zijn online ervaringen?

In de maanden voorafgaand aan het concert geven we workshops op scholen. Daarin gaan jongeren mee op zoek naar het antwoord op de bovenstaande vragen. Het materiaal dat in de workshops wordt gecreëerd – korte teksten, tekeningen en zelfs digitale Avatars – zal uiteindelijk deel uitmaken van de voorstelling. Een eigenzinnige interpretatie van Shakespeares klassieker, voor en met jongeren!


Hugh Wolff, dirigent
Mats Vandroogenbroeck, theatermaker
Patricia Kargbo, actrice
Anton Cla, video

Artiesten

Hugh Wolff

Hugh Wolff is among the leading conductors of his generation.  He has appeared with all the major American orchestras including those of Chicago, New York, Boston, Philadelphia, Los Angeles, S