Deze pagina heeft betrekking op concerten voor scholen. Voor "familie" -concerten, aarzel niet om op deze link te klikken.

 

Ostrovsky de opdracht voor dit toneelstuk. Op zijn beurt nam hij Tsjaikovski onder de arm voor de muziek. Die slaagde er perfect in de magische kerstsfeer van het verhaal van het Sneeuwmeisje te scheppen.

Het Sneeuwmeisje (Snégourochka in het Russisch) is een terugkerend personage in de Sovjet- folklore. Ze is de dochter van de Lente en de Vriezeman. Een mooi jong meisje met witte huid als de winter, blauwe ogen en krullend, blond haard. Het verhaal werd in Rusland vaak verteld rond het vuur op winteravonden.

In een Rusland gekweld door het juk van achtereenvolgens de keizerlijke familie en het communisme, bracht het Sneeuwmeisje een ode aan de vrijheid: een meisje dat haar leven ten volle leidt. Het is die boodschap die we op
kerstmis graag met u delen.

De leerkrachten krijgen voorafgaand aan het concert een pedagogische map waarmee ze aan de slag kunnen om de leerlingen optimaal voor te bereiden op het concert. 

 

Dirigent: Jiří Rožeň

SolistIgor MorozovJovita Vaska

Verteller: Lucas Tavernier

Illustratie: Grégoire Pont

Ondertitel en Regisseur: Franco Vena

Datum: 19.12.2019 - 11:00 & 13:30 (NL&FR)

Doelgroep: Lager onderwijs (tweede en derde graad)

Prijs: € 6 per leerling + één leerkracht gratis per vijftien leerlingen

Coproductie: BOZAR

Plaats: Henry Le Boeufzaal (BOZAR) - Ravensteinstraat 23, 1000 BRUSSEL

Reservaties : +32 2 507 83 36 - groups@bozar.be