Met ons online concert Heksenfee laten we de allerjongsten interactief kennismaken met klassieke muziek. Het belooft een warme muzikale virtuele beleving te worden die je samen met jouw leerlingen kan ontdekken vanuit jouw klaslokaal.

Saai! Dat vindt fee Rozemarijn van feeën met rozige jurkjes en slappe toverstafjes. Ze zou veel liever een heks willen zijn maar dat is niet naar de zin van haar moeder. Rozemarijn haalt allerlei heksentoeren uit om haar wens kracht bij te zetten. samen met je leerlingen springt, klapt, joelt en zingt actrice Violet Braeckman op de meeslepende melodieën van Edward Elgar uitgevoerd door het Belgian National Orchestra met als decor de prachtige illustraties van Carll Cneut. De bijgeleverde inspiratiemap zorgt daarnaast voor kant en klaar materiaal om het concert te laten leven in de klas, dit kan zowel voor als na het concert gebruikt worden. Na het concert vinden de kinderen klassieke muziek opgewekt, grappig of rumoerig, maar zeker niet saai!

Normaal gezien hanteren we €6 per leerling voor een live concert in Bozar. Voor de visueel aantrekkelijke en interactieve beleving voor jouw leerlingen vragen we €150 per school. Deze link kan door meerdere klassen in jouw school gebruikt worden en is beschikbaar vanaf 8 maart tot 30 juni 2021. Eens we de betaling ontvangen sturen we met veel plezier de link naar het concert en inspiratiemap op. Ben je hierin geïnteresseerd? Schrijf je dan in via onderstaande link. 

 

Teaser Heksenfee - Fée sorcière

 

HEKSENFEE, een online interactief concert  gebaseerd op het gelijknamige boek van Brigitte Minne en Carll Cneut, uitgegeven bij De Eenhoorn

Doelgroepen: 3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar
Prijs: €150 per school (meerdere klassen kunnen gebruik maken van het materiaal)
Wat: inspiratiemail, lesmap en onbeperkt gebruik van de link tot 30 juni 2021
Duur film: 40 min
Wanneer: van 8 maart tot 30 juni 2021
Inschrijven: via deze link


Wil je meer halen uit het project ‘Heksenfee’?

Aankoop Boek Heksenfee door uitgeverij De Eenhoorn aan de voordeelprijs (35% korting) van €12 per boek . Interesse? Geef dit door via de inschrijvingslink

Workshop Heksenfee van Jeugd en Muziek Brussel
Prijs: €140 ( + eventuele verplaatsingkosten) per workshop van 1uur
Praktisch: de workshop gaat door in de klas en wordt covid-proof georganiseerd
Inschrijven: rechtstreeks via scholen@jeugdenmuziekbrussel.be - 02/533 39 13

 

Belgian National Orchestra

Dirigent: Stijn Saveniers

Muziek: Edward Elgar

Tekst: Brigitte Minne

Vertelster: Violet Braeckman

Illustratie: Carll Cneut

Scenografie en regie: Handelsreizigers in Ideeën - Filip Standaert

Coproductie: BOZAR 

Samenwerking: VGCJeunesses Musicales de Bruxelles en Jeugd en Muziek Brussel