ORCHESTRA ACADEMY

De Orchestra Academy, een gemeenschappelijk project van het Belgian National Orchestra en de Munt

Dankzij de Orchestra Academy kunnen jonge musici cruciale professionele ervaring opdoen binnen het Symfonieorkest van het Belgian National Orchestra en de Munt.

In een eerste fase kunnen de studenten meedoen aan een preselectie in het conservatorium waar ze school lopen. Vervolgens mogen per conservatorium maximum 25 studenten meedoen aan de audities die doorgaan in maart-april 2021. Ze worden daarbij beoordeeld door een jury samengesteld uit muzikanten van beide orkesten.

Na hun selectie kunnen de conservatoriumstudenten een orkeststage volgen met een individuele omkadering. In samenspraak met de artistieke verantwoordelijken zal elke geslaagde student meewerken aan een operaproductie of een symfonisch concert van de Munt en aan een symfonisch concert van het Belgian National Orchestra.

Daarnaast worden ook workshops, masterclasses, coachings en ontmoetingen georganiseerd. De jonge musici kunnen bovendien alle voorstellingen van de Munt en alle concerten van het Belgian National Orchestra bijwonen.
 

LEDEN VAN DE ORKESTACADEMIE 2020-21

Dante Cáceres, viool

Minori Yamato, viool

Edgar Ferreira, altviool

Emma Derosier, cello

Judith Gaillard, cello

Javier Costa Martí, cello

ODE TO THE FUTURE

Voor deze seizoen 2019-2020, stellen we u ons kersvers project Ode to the future voor. Hierin geven we vleugels aan jonge muzikanten. We brengen ze  in virtueel contact met hun orkestcoach en plaatsen hen even extra in de schijnwerper.

Ook benieuwd wie deze jonge talenten zijn die het orkest van morgen vormen? In onze Ode to the Future mozaïek stellen we de studenten, coaches, medewerkers en onze dirigent voor:  Door te klikken op een foto, ontdek je ieders verhaal (in video of foto), alleen of in duo. 

Vanuit het Belgian National Orchestra en De Munt blijven we deze Ode to the Future levendig houden. In deze eerste editie lichten we het Belgian National Orchestra luik toe. Voor een volgende editie zet De Munt verder in op deze talentvolle jongeren van onze Orchestra Academy.

 

LEDEN VAN DE ORKESTACADEMIE 2019-20

Merlijn De Coorde, 1996, viool (Koninklijk Conservatorium Brussel)
Roberto Soriano Guillén, 1996, viool (Conservatoire royal de Bruxelles)
Héloïse Danneels, 1994, altviool (Conservatoire royal de Mons)
Irène Leroy, 1990, altviool (Conservatoire royal de Bruxelles)
Manuel Israel Ruiz Hernandez, 1995, altviool (Koninklijk Conservatorium Antwerpen)
Patricia Fernandes Pires, 1993, fluit (Koninklijk Conservatorium Brussel)
Alejandro López Cordero, 1995, fluit (Koninklijk Conservatorium Antwerpen)
Léolün Planchon, 1994, klarinet (Conservatoire royal de Bruxelles)
Diego Hernandez Torres, 1998, trompet (Koninklijk Conservatorium Brussel)
Jarne Claesen, 1997, percussie (Koninklijk Conservatorium Antwerpen)

Ode to the Future 2