ORCHESTRA ACADEMY

By Belgian National Orchestra & La Monnaie

De Orkestacademie, een gezamenlijk project voor conservatoriumstudenten door de Munt en het Belgian National Orchestra, richt zich tot de acht Belgische conservatoria. Meer bepaald zullen begaafde musici van alle orkest secties aan dit project kunnen deelnemen om een individuele begeleide orkeststage te volgen.

 • Uiterste inschrijvingsdatum: 15 MAART 2019
  De deelnemers zijn pas ingeschreven na ontvangst van hun VOLLEDIG dossier (ingevuld online inschrijvingsformulier + elk conservatorium stuurt hun lijst met kandidaten voor de auditie naar: orchestra-academy@outlook.com).
 • Datum van de auditie: 4 & 5 APRIL 2019
  De auditie vindt plaats in de Munt, Leopoldstraat 23 – 1000 Brussel / 6de verdieping.
  Aanvang van de auditie om 10u stipt, u dient om 9u30 aanwezig te zijn voor de trekking van de volgorde.
 • Indien u zich heeft ingeschreven en toch niet op de auditie aanwezig kan zijn, dient u ons hiervan op de hoogte te brengen voor de start van de audities. 

De studenten moeten echter eerst via hun docent en hun conservatorium worden voorgedragen voor dit project. Vervolgens worden de studenten geselecteerd na een auditie. Het gaat om maximaal 25 master-studenten per conservatorium (strijkers, harmonie, harp en percussie) die aan de auditie, georganiseerd op 4 en 5 april 2019 in de Munt, kunnen deelnemen. De jury bestaat uit de musici van het desbetreffende instrument uit de orkesten van de Munt en het BNO.

De stage bestaat uit 2 producties (één in het orkest van de Munt en één in het Belgium National Orchestra). De studenten die slagen voor de auditie ontvangen een lijst van de producties waaraan ze kunnen deelnemen. Workshops, Master Classes en professionele ontmoetingen zullen eveneens tijdens het volgende seizoen georganiseerd worden.

DEADLINES

Ten laatste op 15 maart 2019, stuurt elk conservatorium hun lijst met kandidaten voor de auditie naar: orchestra-academy@outlook.com en de kandidaten vullen zelf het online inschrijvingsformulier in.

De studenten ontvangen een bevestigingsmail met de planning ten laatste 4 dagen voor de auditie in de Munt

AUDITIES

De audities zullen plaatsvinden op 4 & 5 april 2019 in de Munt (Leopoldstraat 23, 1000 Brussel), tussen 9u30 en 18u.

 • De studenten spelen 15 minuten tot maximaal 20 minuten :
 • Een deel uit een concerto naar keuze uit de lijst hieronder
 • De opgegeven okesttrekken

Het volledige programma vindt u hier

Er wordt een begeleider voorzien. De student kan bij de inschrijving aangeven of hij, al dan niet, met zijn eigen begeleider komt.

EVALUATIE

De evaluatie gebeurt door de coaches en in overleg met de aanvoerders, de dirigent en de artistiek verantwoordelijken. Zij vullen de evaluatiedocumenten in. De Orchestra Academy bezorgt deze aan de directie van het conservatorium. De eventuele studiepunten kunnen worden gegeven door het desbetreffende conservatorium op basis van deze evaluatie.

AANBOD
 • Toegang (1 gratis ticket) voor alle opera’s, recitals en concerten van de Munt, en de concerten van het Belgian National Orchestra tijdens seizoen 2019-20.
 • Vervoersonkosten binnen België worden vergoed

De beschikbaarheid van de student kan worden gevraagd voor toekomstige producties van het Belgian National Orchestra en het orkest van de Munt.